SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Mälaröarnas Alpina Skidklubb

Mälaröarnas Alpina Skidklubb - MASK - är en av Stockholms slalomklubbar som tränar på Ekerö i Ekebyhovsbacken. Vi erbjuder träning inom alpinskidåkning såsom slalom, storslalom och Super G. 


MASK är en tävlingsklubb. Vill du tävla och träna i en klubb där fokus är att ha roligt tillsammans och tävla lika mycket för klubben som individuellt så är du välkommen till oss.

Medlemsskap / Nya åkare »Inför KM
2022-03-28 17:03

Hej!

 

Det närmar sig KM på lördag och förberedelserna är i full gång. Det är ett stort arrangemang med alla åldersgrupper och en hel del kringaktiviteter så vi hoppas på ett stort engagemang från alla föräldrar under dagen med hjälp där det behövs och pepp av åkare. 

 

Info ang anmälan:

De yngre åldersklasserna U6-U12 kommer att anmälas i TA utifrån de som tackat ja till kallelsen i Sportadmin senast imorgon onsdag. 13.00

- I U6 och U8 görs anmälan av lagledarna (då de vanligtvis inte tävlar och inte har tävlingslagledare)

- I U10 och U12 görs anmälan av tävlingslagledarna på samma sätt som till andra tävlingar.

- De äldre åkarna i U14, U16 och seniorklassen 17+ behöver själva göra en anmälan som vanligt.

 

Utlottningspriser:

Lagledarna har fått i uppgift att samla in några finare utlottningspriser från föräldrar i grupperna men alla som har något att bidra med, stort som smått, får gärna kontakta dem. Ju fler utlottningspriser desto fler glada vinnare bland barnen med ett minne för livet. 

 

Funktionärer för kringaktiviteter:

Vi kommer att behöva funktionärer under dagen för diverse uppgifter som att bemanna tävlingsstationer och vara domare i parallellslalom etc. Det kommer därför att gå ut en förfrågan i grupperna U6-U12 om att anmäla sig till detta. Inga förkunskaper behövs utan det är bara olika lekar/spel för barnen för att skapa interaktion mellan barnen. 

 

Klubbfoto:

Tidsschemat för dagen är som ni kanske sett att U6-U8 tävlar utan tidtagning på fömiddagen och U10 och uppåt kör storslalom efter lunch. Mellan 11.30-12.00 kommer vi att ta ett gruppfoto med alla deltagare i KM från U6-Masters. Vi räknar med att de små åkt färdigt ungefär då och de äldre har kommit för att hämta ut sina nummerlappar. Exakt tid anpassar vi efter flödet i tävlingen och det kommer att ropas ut i högtalarna.

 

Mat:

Det kommer att bjudas på grillade hamburgare och korv samt läsk till alla barn. Det finns även till försäljning för de vuxna på plats. 

 

Deltagande för alla:

Glöm inte att det finns en 17+ klass där alla oavsett erfarenhet av att tävla alpint är välkomna att vara med. Anmälan görs i TA och om ni har frågor om hur det går till så kan ni ta kontakt med lagledarna. Pokaler och ära står på spel även i den klassen.

 

Vi ser fram emot en fantastisk dag i hemmabacken med ett KM för små och stora! 

 

Vänliga hälsningar från Styrelsen

Klubbmästerskap 2 April - Save the date!
2022-03-10 10:25

Hej alla MASK-familjer!

 

Efter en fantastisk lång och snörik säsong i hemmabacken vill fira med ett KM för alla åldersgrupper i klubben, från U6 till Masters!

 

Åldersgrupperna U6 och U8 deltar utan tidtagning men får så klart prova på att åka med nummerlapp på bröstet i en bana som passar dem. Det är en första möjlighet att känna hur det känns att tävla men helt utan prestationmoment. Från U10 och uppåt så kommer tävlingen att genomföras i två åk på tid precis som vanligt. Det blir en härlig dag att träffas över åldersgrupperna och fira den fina säsong vi har haft tillsammans.  Vi hoppas så klart att precis alla vill vara med!

 

Just i år fyller även MASK 50 år och det kommer vi att uppmärksamma under dagen. Det kommer dessutom att bli mat och många roliga aktiviter så se till att boka upp datumet 2 April i kalendern. 

 

Fler detaljer om tidsprogram och tävlingsdetaljer utarbetas just nu och en kallelse kommer även i Sportadmin från lagledarna i varje grupp inom kort. 

 

Vänliga hälsningar

//Styrelsen

Stockholm Capital Race
2022-03-09 12:11

Nu på fredag, den 11:e mars, står MASK och Ekebyhovsbacken värd för Stockholm Capital Race - en ENL FIS-tävling i Slalom.

 

Vi har ett fint startfält med många duktiga FIS-åkare.

 

Tävlingarna kommer att starta runt 17.00 och vi ser gärna en stor publik som hejjar fram våra hemmaåkare.

 

Om någon också skulle vara intresserad av att hjälpa till som funktionär är man varmt välkommen att kontakta Pontus Eklöf på 070-3122979 eller pontus@sandudden.com

Härligt läger för de yngsta åkarna!
2022-02-03 18:38
Skidglädjen är på topp!
Nästan 50 åkare i U6, U8 och U10 från MASK var på ett tre dagar långt träningsläger i Tandådalen helgen 27-30 januari. Med dem var också ett stort antal föräldrar och syskon.
 
Helgen innehöll mycket friåkning för att sätta grundtekniken och skapa skidglädje och sedan fick de prova på olika typer av banor med en spännande avslutning med parallellslalom på söndagen. Där fick åkarna utmana varandra, tränare och föräldrar och engagemanget var på topp när alla visade en otrolig tävlingsanda.
 
Tandådalen bjöd på bra och omväxlande backar och alla typer av väder från sol till lössnö, regn och hårda vindar men inget stoppade de här små kämparna. 
 
Det var otroligt roligt att se den kämparanda, entusiasm och glädje våra åkare och ledare visar och vi fick också till en härlig gemenskap i grupperna och med föräldrar och syskon.
 
Hälsningar från Team U6/U8/U10
FIS åkare från MASK på pallen
2022-01-16 20:01

Den senaste tiden har vi sett riktigt starka resultat av våra FIS-åkare. Såväl Lukas Karlberg som Hanna Larsson Nathhorst har nu i början av året visat fin form och erövrat silverpokaler med sina respektive andraplatser. Det var i Svenska Spel Alpine Elite Tour som gick av stapeln i Sundsvall som Lukas tog sin fina placering i slalom medan Hannas visade klass i storslalom i Funäsdalen. 

 

Lukas resultat ger dessutom både honom och klubben ett fint ekonomiskt tillskott. Läs mer i artikeln nedan. 

 

https://www.skidor.com/Grenar/Alpint/foljoss/aktuelltalpint/2022/finskvinstisundsvall-lukaskarlbergtvaadelar10000kronormedklubben

 

Det är med stor glädje som vi alla i klubben följer våra framgångsrika FIS-åkare!

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Gå med i vår Facebookgrupp
Skidutrustning
Sponsorer