SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Matilda Rapaport Minnesfond

I oktober 2016 instiftades Matilda Rapaports minnesfond av styrelsen för MASK tillsammans med Matildas familj.

Från denna fond kommer årligen två stipendier och vandringspokaler att delas ut i samband med Årsmötet.

Fonden har som syfte att inspirera och utveckla åkare i MASK.

De två unga medlemmar som får ta emot stipendiet ska vara medlemmar och aktivt träna och tävla för Mälaröarnas Alpina Skidklubb.

De ska ha visat prov på gott kamratskap, stor skidglädje och stark målmedvetenhet.

I augusti 2017 delades de två första stipendierna ut till Lotten Wellenius och Colin Skoglösa.

 

Vill du som medlem vara med och bidra till vår minnesfond är du varmt välkommen att sätta in valfritt belopp på vårt BG 858-8402

Märk betalningen med ”Minnesfond”

Vill ni heller använda Swish går det bra. Swisha då till klubbens nummer 123 528 40 62. Märk betalningen med "Minnesfond" 

Vänliga hälsningar

Styrelsen MASK  
Matilda Rapaports Minnesfond – stipendiater 2017/2018
Glada stipendiater. Från vänster: Esther Nordberg och Saga Pellegrini

Årets Matilda Rapaport stipendiater är utsedda. 

Årligen utser MASKs styrelse två stipendiater ur Matilda Rapaports Minnesfond. Stipendierna skall vara medlemmar och aktivt träna och tävla för Mälaröarnas Alpina Skidklubb. De ska ha visat prov på gott kamratskap, stor skidglädje och stark målmedvetenhet. Helt i Matilda Rapaports anda.

2018-års stipendiater är:

Esther Nordberg med motiveringen:

Esther är en mycket teknisk och stark åkare som är orädd och tränar och tävlar i alla grenar. Hon är alltid positiv till träning och gör sitt yttersta för att bli bättre. Esther presterar framstående resultat och är alltid trevlig och glad mot kompisar och tränare!

Samt Saga Pelligrini med motiveringen:

Saga är en härlig tjej som tränar och tävlar i alla grenar. Hon är tuff och orädd i sin strävan att bli en komplett skidåkare. Om något går emot knyter hon näven i fickan och åker upp och gör ett nytt försök med lite mer insats! Hon har visat prov på fina resultat under ett flertal säsonger i alla grenar!
Matilda Rapaports Minnesfond – stipendiater 2016/2017


Vi är stolta att meddela att på Mälaröarnas Alpina Skidklubbs årsstämma den 27 augusti 2017 delades de två första stipendierna ut från Matilda Rapaports minnesfond. En fond som MASK tillsammans med Matildas familj har instiftat för att inspirera och utveckla åkare i MASK.

Årets stipendiater är Colin Skoglösa och Lotten Wellenius. De båda åkarna fick ta emot varsin vandringspokal från Matildas skidkarriär, fina diplom samt stipendiet i form av deltagande vid fartläger i Åre. Utdelning av stipendiet gjordes av Matildas syster Helena som representerade familjen och MASK ordförande Martin Axelhed som representerade styrelsen. Fartlägret arrangeras av Helena Rapaport och Felix Monsén från Svenska Skidlandslaget i maj 2018.

Motivering för årets stipendiater i enlighet med kriterierna gott kamratskap, stor skidglädje och stark målmedvetenhet lyder som följer:


Lotten Wellenius
En tjej som alltid är på glatt humör och kämpar med detaljer, även om det inte fungerar för dagen. Reser sig på 9 för att ge sig på uppgiften igen, oavsett om det är att få med sig ytterskidan i svängen, eller komma närmare käpp i svängen. Hon är som kompis uppskattad, och bryr sig om sina kompisar i gänget, och ser även de som inte tar för sig – en egenskap som är viktig för att hålla ihop gruppen och dela med sig av sig själv.
Skidor är favorit, och Lotten är alltid på plats när hon kan, vilken hon ofta är, om hon inte är sjuk, då hon också helst vill.


Colin Skoglösa
Colin har utvecklat sin åkning under säsongen, alltid krigat på, både på träning och på tävling. Han har varit med på det mesta i läger-, tränings- och tävlingsväg. Colon har ett stort sinne för sina kompisar, där han står med en ödmjuk attityd i bakgrunden och myser och tillhör bikupan bland 06-grabbarna. En skidkompis som bjuder på födelsedagsfika till MASK alla tävlande när man är i Västerås på Mälarcup, eller på sista snöträningen för säsongen kraschar och konstaterar att ”jag har nog brutit armen” vilket också var fallet. En go kille som brinner för skidåkningen som sport och livsstil! 


// Styrelsen  
Gå med i vår Facebookgrupp
Skidutrustning
Sponsorer