SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Mälaröarnas Alpina Skidklubb

Mälaröarnas Alpina Skidklubb - MASK - är en av Stockholms slalomklubbar som tränar på Ekerö i Ekebyhovsbacken. Vi erbjuder träning inom alpinskidåkning såsom slalom, storslalom och Super G. 


MASK är en tävlingsklubb. Vill du tävla och träna i en klubb där fokus är att ha roligt tillsammans och tävla lika mycket för klubben som individuellt så är du välkommen till oss.

Medlemsskap / Nya åkare »Nysatsning på ”Juniorverksamhet U17”
2022-05-31 10:28
Nu satsar Stockholms alpina klubbar i samarbete på ”Juniorverksamhet U17”
 
Som åkare efter U16 erbjuds du att bredda din skidåkning!
En gemensam nysatsning mellan Stockholmsklubbar där kärnan kommer vara skidglädje och gemenskap med andra gymnasieungdomar i Stockholm som gillar det alpina. Gemensam åkning utöver möjligheterna i egna klubbarna med race, friåkning, läger, tävling och möjlighet till utbildningar till tränare och inom lavinsäkerhet. Möjlighet till FIS-tävling i Europa.
 
Vill du vara en del av Stockholm FIS Team? Vill du veta mer?
Infomöte: 7 juni 2022
Tid: Kl20.00-21.00
Var: Digitalt möte
Vem: Alla ungdomar på gymnasier i Stockholm födda 06, 05, 04
 
Vår gemensamma vision är att få fler av er ungdomar som valt bort skidgymnasium att bibehålla ert intresse för raceåkning, glädjen till skidåkning och den alpina miljön.
 
Varmt välkommen hälsar Stockholms 8 skidklubbar, Alpina Kommittén och Sveriges Skidförbund!
#DIF #HSK #JAK #LSK #MASK #SSLK #SSK #TSLK #allapåsnö 
 
Mer info och anmälan på länken nedan:

 

https://www.facebook.com/events/1085861905344251?ref=newsfeed

 

 

Preliminärt lägerschema säsongen 2022/2023
2022-05-23 11:39

Hej alla skidsugna!

 

Inför säsongen 2022/2023 så har det utarbetats ett preliminärt lägerschema så att ni redan nu kan börja planera för hösten. 

 

Det kommer oftast att vara fredag-söndag men kan i något fall bli lördag-måndag eller förlängt till 4 dagar åt något håll. 

 

Så här ser planen ut i dagsläget och tränarna i varje grupp återkommer med mer information när det närmar sig med undantag för Sölden där det sker en samordning i alla inbjudna grupper från U12 och uppåt.

 

v33 Barmarksläger (U14-U16) lör-sön (Bosön eller motsvarande)

v39 Inomhus Oslo/SNÖ (U14-U16)

v42 Inomhus Oslo/SNÖ (U14-16)

v44 Sölden (U12-16)

v46 Tännäskröket (U12-U16)

v48 Tännäskröket/Funäsdalen (U14-U16 – fartläger)

v50 Tännäskröket (familjeläger)

v4 (eller annan tävlingsfri helg) (familjeläger)

 

Utöver detta så tillkommer gruppspecifika lägerinitiativ senare. 

 

Klubben har inför nästa säsong bestämt sig för att inleda ett samarbete med Tännäskröket som ligger i Funäsfjällen. Där är vi garanterade god snötillgång och stor tillgång till trasseer och frikåkningsyta. Vi känner oss mycket glada över detta nya arrangemang som kommer att ge oss mycket fina träningsmöjligheter på försäsongen. 

 

Vi återkommer med mer information under hösten. 

 

Vänliga hälsningar

//Styrelsen

En fantastisk säsong till ända!
2022-05-22 20:25

Hej!

 

Säsongen 2021/2022 var den längsta i MASKs historia då liftarna rullade för träning ända fram till Valborgsmässoafton, den 30 April.

 

Vi har haft några säsonger genom åren när vi lyckats träna i slutet av april men så sent som den 30 april har vi aldrig lyckats få ihop en ordentlig träning i hemmabacken. Dessutom fick vi en rekordtidig start då vi kunde starta liften och bjuda in till träning redan i mitten av december. MASK firade dessutom 50 år som klubb i år och det passar ju oerhört bra att då kröna detta med en rekordlång säsong.

 

Att vi har Stockholms bästa och snösäkraste backe med det bästa underlag som går att skapa är tack vare vår driftspartner Energy som sköter backe och snöläggning på ett utomordentligt sätt och vi riktar ett stort tack för ytterligare ett år med fint samarbete.

 

Under vintern har det gjorts otroligt fina framsteg hos åkare i alla åldrar. Att få träna så under en så lång period i fina förhållanden har verkligen gett resultat hos såväl små som stora. Det har byggts skidglädje och kamratskap och det har även som bonus tagits en hel del pokaler. Klubben är också stolta över att vi fick en svensk mästare i storslalom genom Lukas Karlberg. Nu i sommar inspirerar han åkarna i U14 och U16 som tränare på barmarken.

 

I år blev det också äntligen ett KM efter tvår års uppehåll pga covid och snöbrist, så den 2:a April var det stor uppslutning i alla åldersgrupper, från U6 till Masters. Vi hade även en fotograf på plats, Dean Tosic, för att föreviga dagen. Det finns bilder på alla åkare "in action" och en hel del mingelbilder på den här länken:

https://drive.google.com/drive/folders/1GUMsXB20z2hC0gx4P2AUvKcBOHl4cRBZ 

 

Vi är nu redan igång med säsongen 2022/2023 då barmarken för U14 och U16 är i full gång och vi har siktet inställt på en tidig start på snö efter sommaren. För de lite äldre åkarna drar det igång redan tidigt i höst i inomhushallar och på höstlvet i Sölden, medan vi siktar på ett familjeläger före jul för alla åldersgrupper där de yngre får göra snödebut. Ett preliminärt lägerschema kommer att publiceras inom kort.

 

Inget av det här hade så klart varit möjligt utan det enorma engagemang som finns i klubben. Ett stort tack vill vi ge till alla som engagerar sig och lägger sin tid på attt skapa de bästa förutsättningarna för barnen att få åka skidor. Tränare, lagledare, funktionärer och föräldrar som hjälper till att styra upp i liftköer, ploga banor och hjälpa till med det som behövs på träning och tävling. Det är ni som bygger klubben och den fina anda som finns i den. 

 

Ha en riktigt skön sommar så ses vi snart!

 

Varma häslningar 

Styrelsen

 

Inför KM
2022-03-28 17:03

Hej!

 

Det närmar sig KM på lördag och förberedelserna är i full gång. Det är ett stort arrangemang med alla åldersgrupper och en hel del kringaktiviteter så vi hoppas på ett stort engagemang från alla föräldrar under dagen med hjälp där det behövs och pepp av åkare. 

 

Info ang anmälan:

De yngre åldersklasserna U6-U12 kommer att anmälas i TA utifrån de som tackat ja till kallelsen i Sportadmin senast imorgon onsdag. 13.00

- I U6 och U8 görs anmälan av lagledarna (då de vanligtvis inte tävlar och inte har tävlingslagledare)

- I U10 och U12 görs anmälan av tävlingslagledarna på samma sätt som till andra tävlingar.

- De äldre åkarna i U14, U16 och seniorklassen 17+ behöver själva göra en anmälan som vanligt.

 

Utlottningspriser:

Lagledarna har fått i uppgift att samla in några finare utlottningspriser från föräldrar i grupperna men alla som har något att bidra med, stort som smått, får gärna kontakta dem. Ju fler utlottningspriser desto fler glada vinnare bland barnen med ett minne för livet. 

 

Funktionärer för kringaktiviteter:

Vi kommer att behöva funktionärer under dagen för diverse uppgifter som att bemanna tävlingsstationer och vara domare i parallellslalom etc. Det kommer därför att gå ut en förfrågan i grupperna U6-U12 om att anmäla sig till detta. Inga förkunskaper behövs utan det är bara olika lekar/spel för barnen för att skapa interaktion mellan barnen. 

 

Klubbfoto:

Tidsschemat för dagen är som ni kanske sett att U6-U8 tävlar utan tidtagning på fömiddagen och U10 och uppåt kör storslalom efter lunch. Mellan 11.30-12.00 kommer vi att ta ett gruppfoto med alla deltagare i KM från U6-Masters. Vi räknar med att de små åkt färdigt ungefär då och de äldre har kommit för att hämta ut sina nummerlappar. Exakt tid anpassar vi efter flödet i tävlingen och det kommer att ropas ut i högtalarna.

 

Mat:

Det kommer att bjudas på grillade hamburgare och korv samt läsk till alla barn. Det finns även till försäljning för de vuxna på plats. 

 

Deltagande för alla:

Glöm inte att det finns en 17+ klass där alla oavsett erfarenhet av att tävla alpint är välkomna att vara med. Anmälan görs i TA och om ni har frågor om hur det går till så kan ni ta kontakt med lagledarna. Pokaler och ära står på spel även i den klassen.

 

Vi ser fram emot en fantastisk dag i hemmabacken med ett KM för små och stora! 

 

Vänliga hälsningar från Styrelsen

Klubbmästerskap 2 April - Save the date!
2022-03-10 10:25

Hej alla MASK-familjer!

 

Efter en fantastisk lång och snörik säsong i hemmabacken vill fira med ett KM för alla åldersgrupper i klubben, från U6 till Masters!

 

Åldersgrupperna U6 och U8 deltar utan tidtagning men får så klart prova på att åka med nummerlapp på bröstet i en bana som passar dem. Det är en första möjlighet att känna hur det känns att tävla men helt utan prestationmoment. Från U10 och uppåt så kommer tävlingen att genomföras i två åk på tid precis som vanligt. Det blir en härlig dag att träffas över åldersgrupperna och fira den fina säsong vi har haft tillsammans.  Vi hoppas så klart att precis alla vill vara med!

 

Just i år fyller även MASK 50 år och det kommer vi att uppmärksamma under dagen. Det kommer dessutom att bli mat och många roliga aktiviter så se till att boka upp datumet 2 April i kalendern. 

 

Fler detaljer om tidsprogram och tävlingsdetaljer utarbetas just nu och en kallelse kommer även i Sportadmin från lagledarna i varje grupp inom kort. 

 

Vänliga hälsningar

//Styrelsen

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Gå med i vår Facebookgrupp
Skidutrustning
Sponsorer