Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Mälaröarnas Alpina Skidklubb

Mälaröarnas Alpina Skidklubb - MASK - är en av Stockholms slalomklubbar som tränar på Ekerö i Ekebyhovsbacken. Vi erbjuder träning inom alpinskidåkning såsom slalom, storslalom och Super G. Vi har även en Youngride/Freeride sektion.


MASK är en tävlingsklubb. Vill du tävla och träna i en klubb där fokus är att ha roligt tillsammans och tävla lika mycket för klubben som individuellt så är du välkommen till oss.

Medlemsskap / Nya åkare »Information från styrelsen gällande rådande omständigheter
2020-11-19 13:16

MASK styrelse har idag beslutat om att ställa in all lägerverksamhet fram till och 8 december. Detta som ett resultat av rådande läge samt de råd och rekommendationer som klubben avser att förhålla sig till. Därmed gäller följande fram till och med 8 december:

 

 • Samtliga planerade läger avbokas.
 • Åldersgrupperna bjuder inte in åkarna till någon form av träning utanför Stockholm.
 • Traceer på annan ort kan inte bokas i MASK namn.
 • Klubbens material får inte användas vid träning på annan ort.

För övrig verksamhet gäller följande;

 

MASK kommer att fortsätta tillåta samtliga åldersgrupper att bedriva barmarksträning utomhus under följande arrangemang;

  • Grupperna ska hållas separerade från varandra.
  • Inte fler tränare än nödvändigt ska delta. Det åligger ansvarig tränare för passet och lagledare att göra denna bedömning.
  • Tillfrågade tränare ska känna sig bekväma med att träna barnen.
  • Föräldrar som inte är tränare eller tillfrågade som hjälptränare får inte närvara vid träningen.
  • Vi uppmanar föräldrar att endast skjutsa sina egna barn till och från träning med hänvisning till Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med.
  • Vid minsta symtom så stannar man hemma.

MASK kommer att fortsätta tillåta U14 och U16 att träna inomhus med Vektio fram till och med jul då dessa pass riktar sig till ett begränsat antal åkare och som är födda 2005 eller yngre. Inga föräldrar eller tränare får närvara vid träningen. Vi uppmanar föräldrar att endast skjutsa sina egna barn till och från träning med hänvisning till Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 

Vi vill också meddela att planering av övrig verksamhet fortgår som vanligt. Vi förbereder oss nu för hur vi ska hantera träning i hemmabacken under rådande omständigheter, snöläggning, tävlingar och mycket mer. Det kommer säkerligen att bli en annorlunda säsong på många sätt och vis med vår ambition är att alla åkare ska få åka så mycket skidor som möjligt i sina respektive åldersgrupper. Även om risken är övervägande för att rådande omständigheter även gäller in i december ser vi gärna att alla åldersgrupper fortsätter med sin planering för läger vecka 50. Styrelsen kommer givetvis att i god tid och omedelbar ändra denna policy som vi ser att behov finns.

 

För ytterligare information så hänvisar vi till

https://www.skidor.com/foljoss/nyhetsflode/aktuelltfranssf/2020/svenskaskidforbundetavraderfranlagerverksamhet/


https://stockholm.skidor.com/Nyheter/Aktuellt-StockholmsSF/2020/restriktionergallandecovid19


Styrelsen i MASK

Vallakurserna inställda!
2020-11-01 14:24
Hej!

Då Folkhälsomyndigheten skärpt sina lokala rekommendationer för Stockholm, så faller de planerade vallakurserna tisdag 3 nov och onsdag 11 nov inom ramen för vad vi absolut bör undvika just nu. Vi pausar därför dessa aktiviteter och återkommer med nya tillfällen så fort det är möjligt. Hoppas på er förståelse för detta.

Skidleasing i Alvik har dock öppet som vanligt och för er som laddat för att köpa prylar så är detta alltså fullt möjligt. Skidleasing erbjuder inte bara en affär i Alvik och en webshop utan det är också möjligt att coronashoppa fysiskt genom att boka en tid i butiken via deras hemsida när det bara du som kund och max två ur personalen på plats. Se mer på skidleasing.se

/Styrelsen genom Zsolt
En hälsning från Alpingaraget!
2020-10-30 10:32
Vintern är på ingång och butiken är full av nyheter! 

Torsdagen den 5e november bjuder Alpingaraget tillsammans med Peak Performance in till Vinterpremiär med förlängda öppettider i butiken och riktigt bra erbjudanden.

Kom in till oss för att känna, klämma och prova årets utrustning och prata med leverantörer och likasinnade. 

Vår kunniga personal finns på plats under hela dagen för att hjälpa dig och våra leverantörer kommer vara på plats från 16.00 för att hjälpa dig att hitta rätt utrustning inför vintern. 

Vi kommer även livesända intervjuer med leverantörer och personal under dagens gång, så har du inte möjlighet att komma till butiken så kan du delta online istället.

Vi bjuder på mat och dryck från ca 17.00 och du har chans att vinna fina priser från våra leverantörer. Maten serveras utanför och butiken är öppen som vanligt 10-19, med extra öppet till 21.

Självklart följer vi folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Stanna hemma om du är sjuk och kom ihåg att hålla avstånd.

Vid högt tryck kommer vi anpassa antal personer i lokalen, men vi kommer se till att alla får vara med.

Anmäl dig för att ta del av Vinterpremiären, oavsett om du kommer till butik eller online.

Hoppas vi ses, i butiken eller online!

Hälsar Alpingaraget


Avancerad slip- och vallakurs
2020-10-18 12:19
Hej!

Alla grupper nu nu fått kallelser med möjlighet att delta på en grundkurs i slip- och vallateknik hos Skidleasing i Alvik.

Efter önskemål så har vi nu kompletterat med en avancerad kurs där vi alltså inte går igenom grunderna, utan inbjudna produktspecialister kommer att ge oss möjlighet att nörda ner oss i detaljer såsom:

* Vad är skillnaden mellan handslipning och olika slipmaskiner? Carrot kommer vara på plats med maskiner - "provkörning" givetvis möjligt
* Hur påverkas sporten av flourförbudet och hur fungerar alternativen?
* Avancerade slip- och vallatips

Denna kurs går av stapeln 11 november klockan 17.00, dvs i anslutning till den andra grundkursen och förstås hos Skidleasing i Alvik.

U14 och U16 kommer att få kallelser. Från övriga grupper är det bara att komma om man är intresserad.

Välkomna önskar Styrelsen och Jörgen Skoglösa på Skidleasing
Klimatbacken
2020-10-04 19:27
Ett stort tack till allas deltagande idag i Klimatbacken! Vi kommer att rapportera och skriva mer om resultatet från Klimatbacken och familjedagen senare i veckan när vi räknat ihop alla sponsorers bidrag.
En fråga har dykt upp och det är hur många fallhöjdsmeter man ska räkna med? Svaret är 50 meter så nu hoppas vi att swishen rullar in för MASK och klimatet från åkarnas sponsorer!
Swish    123 528 40 62

Stort tack än en gång!

/Styrelsen


Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Gå med i vår Facebookgrupp
Skidutrustning
Sponsorer