Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Dagordning årsmöte säsongen 2017/2018
2018-08-02 08:32

Varmt välkomna på årsmöte för säsongen 2017/2018.

Söndagen den 26 augusti 2018 kl 15.00-17.00

Sjötuna, Ekebyhovsbacken

(Tidigare aviserat via "save the date" den 25/4-2018)

Se bifogad dagordning.


Vänliga hälsningar

Styrelsen

Dagordning årsmöte MASK 2017-2018.doc »

ALPINGARAGET
2018-05-14 15:13
Läs mer om erbjudandet i bif dok. 

Sölden vecka 44 - information
2018-05-14 10:38

- Vi kommer precis som tidigare år att boka genom Kjell Åhlén (Sport Support Scandinavia) och vi bor som vanligt på Waldes Ruh i hotellrum och stugor.

- Stommen i träningen är naturligtvis klubbens duktiga tränare. Sport Support och Oscar Larsson gör en grundplan för träningen under vecka 44 baserat på erfarenheter från förra hösten. Per Sällström och tränarteam från Sport Support (dock inte Oscar Larsson som har ett annat åtagande inbokat då) kommer aktivt att leda träningen på glaciären för framförallt U14-U16, tillsammans med klubbtränarna.

 - Vi har 4 banplatser bokade varje dag med start måndag morgon, på Tiefen och Rettenbach glaciären.

- Bokningen kommer att öppna inom 3 veckor

 

Vi återkommer så snart vi vet mer samt datum för att öppna bokningen!

 

Hälsningar Styrelsen

PM från vårens styrelsemöten
2018-05-07 09:00
Här kommer PM från två av vårens styrelsemöten:

PM Styrelsemöte 180212


Här följer en kort sammanställning av huvudpunkterna:


  • Beslöts att ta fram en lägerplan för säsongen 18/19
  • Till säsongen 18/19 strävar vi efter att ha en representant för YoungRide/FreeRide-grupperna i styrelsen.
  • Varje träningsgrupp för ha någon form av avslutning vid säsongens slut. Kommuniceras till lagledarna i respektive grupp. 
  • Finns intresse arrangerar vi ett avslutande läger vecka 16/17
  • MASKs hemsida ska ses över till säsongen 18/19
  • Nästa styrelsemöte den 13 mars


PM Styrelsemöte 180313


Här följer en kort sammanställning av huvudpunkterna:


  • Beslutades att sätta igång ett utvecklingsprojekt med syfte att i ett första steg utvärdera klubbens sätt att bedriva träning i relation till våra visioner och mål. En kombination av intern och extern kompetens i projektgruppen skall säkerställa att vi får en så kompetent och objektiv analys som möjligt.
  • Beslutades att Familjeläger 1 och 2 läggs i Stöten då anläggningen passar oss på många sätt och är en av få som har kapacitet att ta emot en så stora grupp som vi räknar med att bli vid de aktuella tidpunkterna. Läger vecka 45-48 läggs preliminärt i Klövsjö tack vare den relativt höga snösäkerheten och fördelen för dem med Skistar-All-kort.
  • Efter snösäsongens slut ska vi ordna någon form av event där åkarna byter grupp på ett trevligt och symboliskt vis.
  • Nästa styrelsemöte den 25 april (PM kommer inom kort)

/Styrelsen

Styrelsen 2017/18:
Martin Axelhed - Ordförande/marknadsansvarig
Tom Rapaport - Vice ordförande/ansvarig backe
Kattis Svensson - Sekreterare/medlemmar/HR-ansvarig
Jessica Zetterquist - Kassör/lägeransvarig
Jonas Lindkvist - Träningsansvarig/material
Pontus Eklöf - Tävlingsansvarig
Jonas Annell - Lagledaransvarig/information
Tack Johan!
2018-05-03 16:23

Styrelsen har under arbetet med budget och träningsplan för säsongen 18/19 kommit fram till att kostnaderna för att ha en anställd tränare kommer för få medlemmar till gagn. Vi har med detta som bakgrund valt att inte förlänga Johan Malmgrens anställning och på det viset frigjort resurser som skall användas till kraftigt ökad utbildning av tränare och föräldrar samt utökade tränarresurser i flera åldersgrupper. Vi kommer bl a fortsätta samarbeta med Oscar Larsson och rekrytera kompetens till U14. 

 

Vi vill tacka Johan Malmgren för hans engagemang och passion som han bidragit med under sina år i MASK. Johan har huvudsakligen tränat U14 men även jobbat med andra åldersgrupper, sommar såväl som vinter. Johan har skapat en stark sammanhållning i U14, förbättrat många åkares teknik och genom sin passion givit mycket skid- och träningsglädje.

 

Vi är väldigt glada att Johan erbjudits en tjänst som fystränare för träningsinitiativet 10K och att han under Jörgen Nordlund kommer att jobba med teknikträning och som lärling för att utvecklas i sin roll som tränare. Ett mycket bra steg i Johans karriär som vi i styrelsen önskar honom stort lycka till med! 


Styrelsen


Barmarksträning U12-U16
2018-05-01 16:31

Barmarksträning U12-U16

 

Vi har precis lämnat vintersäsongen där vi hade sista snöträningen för säsongen förra veckan. Vi vill tacka alla åkare, ledare och föräldrar för en fantastisk säsong!

Nu tar vi nya tag och näst på tur är barmarksäsongen.

 

I år kommer vi erbjuda en barmarksträning där Oscar Larsson hjälpt till att tagit fram ett upplägg på barmark. Träningen kommer att ledas av Per Sällström, Martin Sällström och Lukas Karlberg. Lukas ansluter efter att skolan är slut i juni och ersätter Per. Oscars upplägg kommer att blandas med Per och Martins erfarenhet av många säsongers barmarksträning.

 

Barmarken kommer att börja under vecka 19 där vi återkommer om en första uppstartsdag med Oscar, Per och gänget som en ”barmarkskickoff” där vi går igenom upplägg, övningar mm. Upplägget kommer att innehålla tester i slutet av Maj, och uppföljning på dessa i slutet av sommaren samt under senhösten för att se utvecklingen av våra åkare. En av barmarksdagarna kommer att förläggas i Bromma. Per är en av våra bästa tränare inom MASK, med många års erfarenhet och har hjälpt till att coacha barn till gymnasiet. Martin har tävlat många år för MASK, och senast förra säsongen stod han på pallen i vår egen tävling Stockholm Capital Race. Lukas Karlberg, går idag på Malung och har haft en riktigt framgångsrik säsong.

 

Vi hoppas att detta kommer sporra våra åkare att utveckla sina barmarksfärdigheter. Under veckan återkommer vi med kallelse till första barmarken för U12-U16.

 

Övriga åldersgrupper startar som vanligt sin barmark efter sommaren.

 

Fortsatt trevlig första maj önskar styrelsen.

Nyheter från våra grupper
U16 Tävling, 23/02 10:25 
U16 Tävling, 20/02 14:17 
U12, 10/01 15:59 
U8, 12/11 08:33 
 
Gå med i vår Facebookgrupp
Skidutrustning
Sponsorer