Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Säsongen 18-19 träningstider på snö
2018-09-24 17:11
Här kommer kommande snösäsongs (18-19) träningstider i hemmabacken.

Familjedag den 13 oktober
2018-09-24 09:26

Lördagen den 13 oktober samordnar vi barmarksträningen med familjedag i backen. Det här är ett viktigt och kul event där vi hoppas så många som möjligt kan vara med. Häng på:

  

 • Man får hänga en stund med andra familjer i klubben
 • Information från klubben
 • Vi hjälps åt med viktiga arbetsinsatser i backen
 • Barmarksträningen för barnen
 • Försäljning av delar av klubbkläder-sortimentet

Samling kl 10 så samlar vi vuxna ihop oss när barnen springer iväg på sin träning. Ta med varma/torra kläder som barnen kan ta på sig efter träningen. För oss som vuxna passar det med oömma kläder. Efteråt bjuder vi på fika och korv. Vi räknar med att vara klara mellan kl. 13 och 14 ca. 

Intagning Mälaröarnas Alpina Skidklubb MASK säsong 2018-2019
2018-09-14 16:32

Intagningen kommer att påbörjas vecka 38 och som det ser ut nu kommer vi kunna erbjuda plats till de allra flesta. I år tar vi in åkare födda 2013 eller äldre. För åkare födda from 2008 och äldre kommer intagningsprocessen att skötas delvis av ansvarig tränare, återkommer med mer information om det. För åkare som står i kö för friåkning kommer kallelsen att komma under mitten av oktober istället.

 

Säsongen inleds med barmarksträning, den startar lördagen den 6:e oktober kl 10-11.30 i Ekebyhovsbacken och kommer för de flesta grupper att vara även den 13/10, 20/10 och avslutas den 10/11, samma tid och plats.

 

Skidträningen inleds när vi har snö i backen, vanligtvis andra veckan i januari. Följande träningstider är då aktuella: 

U6 (åkare födda 2013) söndagar 10-11:30

U8 (åkare födda 2012-2011) lördagar 9-10:30

U10 (åkare födda 2010-2009) måndag och onsdag 18-19:30

U12 (åkare födda 2008-2007)  tisdag och torsdag 18-19:30

Youngride (friåkning) fredag 17:30-20:00 och söndag 16:30-19:00

 

I samband med att åkaren kallas kommer ni att få mycket mer information men hoppas att detta besvarar några av de frågor ni har just nu.

 

/Kattis Svensson, medlemsansvarig MASK

Skistar All kort
2018-09-14 16:08

Även i år erbjuder Skistar alpina klubbar att köpa det heltäckande säsongskortet Skistar All till rabatterat pris.            


Aktiva ungdomar upp till 17 år erbjuds 40% rabatt. Vuxna och tränare från 18 år erbjuds 15% rabatt (samma rabatt som Skistars ordinarie EarlyBird-erbjudande). En förutsättning för att erhålla rabatten är giltigt & betalt medlemskap i Mälaröarnas Alpina Skidklubb (familj eller enskild).


Skistar All kort till rabatt köps med hjälp av en rabattkod under perioden 24–27 september 2018. Efter detta stängs kampanjen och kommer inte att öppnas igen.


Det innebär att ni i helgen kommer  att få faktura för medlemsavgift samt träningsavgift. Säkerställ att ni betalar den.


Koden kommer att skickas ut den 24 september till alla med giltigt medlemskap inklusive en beskrivning i hur köp går till.


Vänliga hälsningar

Styrelsen

Nya krav på ledare i MASK
2018-09-11 20:38

Vid MASKs Årsmöte den 26 augusti antogs styrelsens motion om nya krav på alla ledare i MASK. Bakgrunden är att alla klubbens åkare ska kunna utöva sin idrott och utvecklas i en trygg och säker miljö. Klubben kommer därför att implementera Riksidrottsförbundets och Svenska Skidförbundets rekommendation om att begära utdrag ur belastningsregistret för de ledare som arbetar med barn. From säsongen 2018-2019 kommer det att krävas uppvisande av utdrag från Polisens belastningsregister för att få verka som ledare i MASK.

Alla ledare kommer även att få ett mail om hur denna rutin ska införas. Så här lyder den antagna motionen:

---

Motion från MASKs styrelse 

Förslag till nya krav på ledare i MASK  

Styrelsen föreslår att följande rutin införs för alla aktiva ledare i MASK.  

Bakgrund I Mälaröarnas Alpina Skidklubb ska åkare kunna utöva sin idrott och utvecklas i en trygg och säker miljö. Därför vill Styrelsen att det från och med säsongen 2018-2019 ska krävas uppvisande av utdrag från polisens belastningsregister för att få verka som ledare i MASK.   

Syftet är att förebygga, försvåra och förhindra att åkarna far illa inom vår verksamhet. I det utdrag som kommer krävas går det att se om personen är dömd för något av våra allra grövsta brott som mord, dråp, grov misshandel, människorov, samtliga sexualbrott, barnpornografibrott eller grovt rån. 

Rutin för uppvisande av utdrag ur belastningsregistret:

 Från och med säsongen 2018/2019 är det krav att alla ledare i klubbens verksamhet skall visa ett utdrag ur polisens belastningsregister. Gäller ledare i alla åldrar och alla grupper.

 Att begära in detta utdrag är en del av klubbens förebyggande arbete och något som gäller lika för alla, oavsett hur länge en ledare verkat i klubben eller hur väl man känner varandra. 

 Utdraget begärs endast av ledare som är 15 år och äldre eftersom det är from 15 års ålder som man kan finnas i belastningsregistret

 Varje ledare ska själv begära ett utdrag ur belastningsregistret. Utdraget är gratis och det begärs från polismyndigheten. Det är alltså inte klubben som ska begära utdraget av polismyndigheten

 Ansvaret för kontrollen av utdraget ligger på MASK

 Intyget scannas och skickas till medlemsansvarige. Efter kontrollen av utdraget så raderas dokumentet. Alternativt kan man också visa upp utdraget personligen för medlemsansvarige. Då ska originalet sparas av ledaren för att kunna visas upp vid ett senare tillfälle 

 Om ledaren inte kan uppvisa utdraget innan 1 november 2018 får denna ledare inte vara aktiv i klubben tills utdraget ur belastningsregistret uppvisats.

 Uppvisandet av utdraget görs vid första säsongen som ledaren är aktiv i klubben. Därefter skall intervallet för ett uppvisande av ett nytt utdrag vara var annat år.

PM Styrelsemöte 180828
2018-09-06 09:04

Här följer en kort sammanställning av huvudpunkterna:


 • Träningsavgifterna lämnas oförändrade för kommande säsong
 • Tränarersättningen lämnas som tidigare med justeringen att idoltränare ersätts timvis, inte för heldag som det varit tidigare.
 • Arbete med Tränar- och lagledarebemanning har pågått ett tag och börjar falla på plats. I vissa grupper behövs fler tränare men även andra viktiga befattningar vilket kommer att kommuniceras. Det behövs stort engagemang från alla!
 • Klubbutvecklingsprojektet som genomfördes i våras kommer nu under hösten att gå in i fas 2 med Martin Sällström som ny projektledare. Syftet är att fortsätta utveckla tränarkompetens, träningsstruktur och metodik. Mer information kommer på höstens tränar-/ledarmöte.
 • Tränar-/ledarmöte den 4 oktober (plats senare)
 • P.g.a. VM i Åre är inte en av de tidiga helgerna under jan/feb tävlingsfri. Familjeläger 2 (i Stöten) har beslutats att genomföras helgen vecka 4 och kommer därför att krocka med en tävling för vissa grupper.
 • Träningen i YoungRide/Freeride-grupperna har inte fungerat tillfredställande. Vissa menar att dessa grupper inte får tillräckligt fokus/prioritet i backen/i klubben. Dessutom har det under en tid inte funnits någon aktiv lagledare/företrädare som företrätt gruppen och på så vis samverkat med styrelsen. Styrelsen fortsätter att arbeta med frågan.
 • Nästa styrelsemöte den 24/9


Styrelsen 2018/19:

Martin Axelhed - Ordförande/marknadsansvarig

Tom Rapaport - Vice ordförande/ansvarig backe

Kattis Svensson - Sekreterare/medlemmar/HR-ansvarig

Jessica Zetterquist - Kassör/lägeransvarig

Martin Sällström - Träningsansvarig

Pontus Eklöf - Tävlingsansvarig

Jonas Annell - Lagledaransvarig/information

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Gå med i vår Facebookgrupp
Skidutrustning
Sponsorer