Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Mälaröarnas Alpina Skidklubb

Mälaröarnas Alpina Skidklubb - MASK - är en av Stockholms slalomklubbar som tränar på Ekerö i Ekebyhovsbacken. Vi erbjuder träning inom alpinskidåkning såsom slalom, storslalom och Super G. Vi har även en Youngride/Freeride sektion.


MASK är en tävlingsklubb. Vill du tävla och träna i en klubb där fokus är att ha roligt tillsammans och tävla lika mycket för klubben som individuellt så är du välkommen till oss.

Medlemsskap / Nya åkare »Alpin kväll på Audi studios 28 januari 17.15
2020-01-23 11:00
Audi Sverige är stolt sponsor och ett stort fan till det svenska alpina landslaget.
Tisdagen den 28 januari är det kvällstävling, slalom herrar i världscupen i Schladming.
Hos Audi på Hamngatan 17 kan man få uppleva tävlingen på storbild och träffa representanter från svenska alpina landslaget.
Antalet platser är begränsat och görs i nedan länk där ni hittar mer information.

Först till kvarn!
Välkommen hälsar Audi!

Full fart i Funäs!
2020-01-20 12:02
Mälaröarnas alpina skidklubb har under förra veckan haft 7 stycken snabba U16-åkare som har deltagit i fartträning på Funäsberget. Träningen mjukstartades på måndagen och avslutades på torsdagen för sedan övergå i tävlingar under fredag till söndag. Deltagare från Mälaröarnas alpina skidklubb har varit Pontus Axelhed, Noel Hjalmarsson, Felix Eklöf, Esther Nordberg, Elsa Bergsgård, Lotten Wellenius och Malin Larsson. Med på lägret har ungdomarna haft klubbtränaren Per Sällström.

Det var en magisk vecka på många sätt där alla våra skidåkare utvecklades något enormt. Det fina med fartveckan i Funäs är att alla åkare kan ta utvecklingsstegen i sin egen takt. Det betyder att alla kan vara med och träna fart oberoende av förkunskaper då det finns goda möjlighet och gott om tid att anpassa träningen efter allas olika förutsättningar. Nästa år hoppas vi att fler åkare från klubben är med.

Under måndag och tisdagen genomfördes Super-G träning i regi av Pinnes Racing. Träningen inleddes med att åka kortare sträckor av tävlingsbacken och att träna olika tekniska moment som hopp, högfartssvängar och terrängvågor. Under onsdag och torsdag så arrangerad Stockholms Skidförbund Alpina Kommitté träningen. Huvudansvarig tränare på plats var då Jonas Lind. Syftet med arrangemanget är att erbjuda U16-ungdomar bra möjligheter att träna fart i olika moment, full fart och hel bansträckning under 2 dagar innan tävlingarna. Träningen bestod av en större andel fullängdsåk i bana än tidigare år, varvat med stationsträning. Som tränare under lägret har också varit fartdemonen Patrik Järbyn som utöver att vara med i backen också delade med sig av sina erfarenheter kring fart under ett en mycket uppskattad föreläsning. Under fredagen mjukstartade USM-kvalet med två tidsträningar i störtloppets tävlingsbana.

Under helgen genomfördes sedan också fyra stycken tävlingar i USM-kvalet, två störtlopp och två Super-G. Esther Nordberg som är född 2005 hade en mycket lyckad tävlingshelg där hon sopade banan med de ett år äldre åkarna. Esther kom på andra plats i lördagens första störtloppstävling och vann det andra störtloppet. I söndagens Super-G fortsatte framgångarna och Esther bärgade ett brons och ett guld efter grym skidåkning. Stort grattis till Esther Nordberg och lycka till i fortsättningen av säsongen!

Veckan bjöd på fantastiskt väder och perfekta tränings- och tävlingsförhållande sånär som på sista tävlingsdagen då det blåste rejält. Men trots hård vind och tävlingsavbrott lyckades arrangören ro i hamn i alla tävlingar.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att utvecklingskurvan under denna vecka pekade stadigt uppåt för samtliga åkare. Nu blickar U16-gänget fram emot SL/GS-träning på Funäsberget under torsdag och fredag för att sedan tävla i SL/GS i Björnrike under lördag och söndag. Arrangör i Björnrike är Järfälla AK.

Lycka till!
LVC-tävlingar i Sundsvall
2020-01-10 09:09
Till följd av snöbristen i Stockholm med omnejd kan de inplanerade LVC-kvaltävlingarna 18/1 respektive 25/1 för U12 och U14 inte genomföras som planerat. Därför har Stockholms Alpina Kommitté i samråd med arrangörsklubbarna beslutat att flytta tävlingarna till Sundsvalls Slalombacke, Södra Berget den 25-26 januari. Vi ser fram emot en rolig tävlingshelg där vi hjälps åt att skapa en minnesvärd upplevelse för våra åkare, trots vårvindar och gröna gräsmattor på hemmaplan. Ni kan se fler detaljer i bifogad inbjudan nedan.

OBS:
U12 - Ni anmäler er till U12s lagledare/tävlingslagledare i separat kallelse som kommer ut alldeles strax

U14 - Ni anmäler själva i TA

/Styrelsen
MASK i världscupen
2020-01-09 15:50
För dem som mot förmodan missade det gjorde vår egen Maskare Wille Hansson världscupdebut igår i slalomen i klassiska Madonna di Campiglio. Han gick ut med startnummer 55 och kämpade sig ner genom den sönderkörda banan. Efter en miss i slutet av åket hamnade han en bit bak i fältet, men vi är lika glada och stolta för det. Lycka till framöver! Vi följer dig med spänning!
Säsongens Snöläggningsschema
2020-01-06 11:38

Vädergudarna har inte varigt med oss och givit kyla så nu får vi verkligen hålla tummarna för att det snart blir kallt. Hur som helst måste vi ha beredskap om och när kylan kommer så det blir dags för oss i MASK att göra våra insatser. Energy har ju som vanligt varit på tårna och kört kanonerna när et varit möjligt, men det är långt till att det blir vitt i backen. Snösystemet är klart att dra igång så fort det blir kallgrader tillräckligt för att göra snö. Under "Om mask" och "Dokument" finns nu schemat för snöläggning. Vi har gjort ett schema som täcker fram till 24 februari och vi har fördelat passen proportionellt mot antalet åkare de olika grupperna.


Schemat hittar du här. Gå in och kolla när du är uppsatt på schemat.


När man står uppsatt på ett pass så gäller det att ha beredskap att rycka in – det kommer info med kort varsel (ofta samma dag) om snöläggningspassen den kommande natten kommer att aktiveras och då gäller det att vara redo! 

Om man vet att man inte kan då man är schemalagd, så måste man själv kontakta en annan förälder och byta pass. Telefonnummer finns i schemat så att man kan kontakta andra föräldrar och byta pass. Det är den som står på passet i schemat som är ansvarig för att passet fylls, även om man själv inte kan vara där. När man är överens om bytet skall det meddelas med ett mail till tom.rapaport@telia.com.


När lägger vi snö?

Vi startar snöläggning när det är en period med ihållande kyla, gärna minst -4 grader. Energy beslutar när snöläggning startar och vilken period vi kör. Aktuell information om när vi kör kommer att finnas på klubbens hemsida och Mask_Aplin på Facebook. Var och en ansvarar för att bevaka om det blir snöläggning den dag man är inplanerad på ett pass.


Vad gör man när man lägger snö?

Vid ett normalt pass består passet till största del av övervakning, dvs man ser till att pumpar, kompressor, snökanoner och övriga delar i anläggningen går som planerat. Det innebär att man går ”ronder” i anläggningen och synar av att allt är som det skall. Ibland behöver snökanonerna flyttas eller något annat justeras, men kunskapen om vad som behöver göras och hur står Energy för.


Vad skall jag tänka på som snöläggare?

Klä dig i varma vinterkläder som är vattentåliga och oömma, tag rejäla vinterskor med ordentlig sula. Tag på dig varma handskar och mössa.


På plats i anläggningen Vi ses uppe i cafét där man tillsammans med ansvarig från Energy går igenom och planerar snöläggningspasset.

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Gå med i vår Facebookgrupp
Skidutrustning
Sponsorer