Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Mälaröarnas Alpina Skidklubb

Mälaröarnas Alpina Skidklubb - MASK - är en av Stockholms slalomklubbar som tränar på Ekerö i Ekebyhovsbacken. Vi erbjuder träning inom alpinskidåkning såsom slalom, storslalom och Super G. Vi har även en Youngride/Freeride sektion.


MASK är en tävlingsklubb. Vill du tävla och träna i en klubb där fokus är att ha roligt tillsammans och tävla lika mycket för klubben som individuellt så är du välkommen till oss.

Medlemsskap / Nya åkare »FEC-update
2019-12-06 10:49
Far East Cup (FEC) gästas nu av några svenska åkare däribland MASKs Lukas Karlberg och William Hansson. De har nu tävlat tre dagar i rad i Wanlong Ski Resort, China och det ser mycket bra ut resultatmässigt.

Wille har bärgat två segrar och en 3e plats. Lukas 9 och 10. Punkterna ser planenligt bra ut och än återstår flera tävlingar.

Resultatlistor på denna länk;
https://www.fis-ski.com/DB/general/event-details.html?sectorcode=AL&eventid=46295&seasoncode=2020 
EC-update
2019-12-06 10:37
EC-slalomen i Funäsdalen 29 nov-2 dec kan sammanfattas med ett gäng DNF-resultat MEN det fanns ändå något positivt att ta med sig tyckte Hanna Larsson Nathhorst som gjorde sina först EC-starter. 

Skidåkningsmässigt tycker hon att det kändes riktigt bra och hon tog sig från startnummer 65 upp till plats 31, endast 21 hundradelar från att få starta först i andra åket. Även andra åket var bra med 28e mellantid, men det höll inte hela vägen utan resulterade i en snöplig uråkning strax innan mål. Nya tag nästa gång!

Vi har inte några kommentarer från herrarna men nedan finns resultatlistorna. Lukas och Wille är nu China, mer om det i separat inlägg. 

herrarna 29-30 nov
https://www.fis-ski.com/DB/general/event-details.html?sectorcode=AL&eventid=45029&seasoncode=2020 

damerna 2-3 dec
https://www.fis-ski.com/DB/general/event-details.html?sectorcode=AL&eventid=45012&seasoncode=2020 
FIS-update - segrar och fler EC-åkare från MASK
2019-11-28 23:17
Hanna i Kåbdalis med ren-trofé
Efter premiärhelgens SL i Kåbdalis, som vi tidigare skrivit om, följde två GS ENL i samma backe den gångna helgen. Tim Eriksson Elmroth och Hanna Larsson Nathhorst representerade MASK-färgerna i dessa race. Tim placerade sig som bäst på 18e plats medan Hanna bärgade en efterlängtad 1a plats i GS - Grattis!

Efter Kåbdalis drog de vidare till Kiruna med två kvällstävlingar i SL. Här var även Leo Sandelgard Bascoulergue med. 

Hanna visade god form och vann den första och kom tvåa i den andra tävlingen. Stabilt!
Tim och Leo körde ur i den första men Tim körde i den andra tävlingen in på en 14e plats efter att haft 3e tid i andra åket. Bra kört!

Som en perfekt fortsättning på veckan har Hanna också blivit uttagen att köra EC-slalom i Funäs 2-3 december. Kul!

Det var allt för nu, rapport från EC-helgen i Funäs, som börjar med herrarna 29-30 nov och följs av damerna 2-3 dec, kommer nästa vecka.
Fler MASK-åkare på Europacupen
2019-11-21 13:16
Som nyligen rapporterades kommer två MASK-åkare starta på Europacuptävlingen i Funäsdalen den 29 november, nämligen William Hansson och Lukas Karlberg. Utöver dessa kommer även två föråkare representera MASK -  Ellie Nordberg och Saga Pellegrini. Stor MASK-närvaro alltså!

Lycka till allihop!

Länk till mer information om tävlingen:
https://www.skidor.com/Grenar/Alpint/foljoss/aktuelltalpint/2019/herrarnastrupptillecifunasdalenklar/


Lukas och Wille åker EC i Funäs 29 november
2019-11-20 19:44
Efter att ha visat framfötterna under premiärhelgen i Kåbdalis får nu Lukas och Wille chansen att bekänna färg i nästa veckas EC-slalom i Funäsdalen. 

I Kåbban klämde William Hansson till med 2 pallplatser, och Lukas Karlberg var inte långt efter. Hanna Larsson Nathhorst, som var ensam MASK-dam, körde dessvärre ur i bägge tävlingarna. 

Lycka till i Funäs grabbar!

länk till resultat samt nyhet om EC:

https://www.fis-ski.com/DB/general/event-details.html?sectorcode=AL&eventid=45621&seasoncode=2020 

https://www.skidor.com/Grenar/Alpint/foljoss/aktuelltalpint/2019/herrarnastrupptillecifunasdalenklar/ 

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Gå med i vår Facebookgrupp
Skidutrustning
Sponsorer