Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Mälaröarnas Alpina Skidklubb

Mälaröarnas Alpina Skidklubb - MASK - är en av Stockholms slalomklubbar som tränar på Ekerö i Ekebyhovsbacken. Vi erbjuder träning inom alpinskidåkning såsom slalom, storslalom och Super G. Vi har även en Youngride/Freeride sektion.


MASK är en tävlingsklubb. Vill du tävla och träna i en klubb där fokus är att ha roligt tillsammans och tävla lika mycket för klubben som individuellt så är du välkommen till oss.

Medlemsskap / Nya åkare »PRESSMEDDELANDE Stockholm, 5 november 2019
2019-11-11 16:40
Fotocred: Dan Boman
Ökat intresse för att träna och tävla i alpin skidåkning enlig Mälaröarnas Alpina Skidklubb!

 

Mälaröarnas Alpina Skidklubb MASK har under hösten sett ett stort ökat intresse för att träna och tävla i alpin skidåkning. Så pass stort intresse att klubben nu bjuder in till informationsträffar för att svara på de frågor som många föräldrar har.

”Vi är både glada och positivt överraskade över den mängd förfrågningar vi fått nu efter sommaren när det gäller möjligheten för barn och ungdomar att börja träna och tävla alpint.– Martin Axelhed, Ordförande MASK

Martin Axelhed, ordförande i MASK ser flera olika tänkbara orsaker till det ökade intresset.

”En faktor är självklart att vi under 2018 hade ett hemma-VM i Åre och att en av MASKS åkare, Helena Rapaport, var med och representerade Sverige. Det inspirerar alltid! Sen tror jag också att många är sugna på att testa en sport som du kan utöva under vinterhalvåret som innehåller en kombination av fart, teknik, nya kompisar, mycket tid utomhus och möjlighet att göra något tillsammans som familj. En annan faktor är också att vi har en av landets bästa backar söder om Gävle med en säsong som oftast är längre än alla andra backar i Stockholmsområdet. Ekebyhovsbacken är dessutom väldigt lätt att ta sig till, både med bil och kommunalt, något som våra medlemmar som främst kommer från Ekerö och Bromma uppskattar!

För att svara på föräldrarnas olika frågor har MASK bestämt sig för att bjuda in till informationsträffar i Ekebyhovsbacken på Ekerö. Två lördagar i rad, den 9:e och den 16:e november kl 10 finns MASK på plats för att svara på frågor om utrustning, förkunskaper, träning, läger och möjlighet att få plats i någon av klubbens olika grupper.

”Samtidigt som föräldrarna får svar på alla sina frågor får barnen om de vill möjlighet att testa på hur ett barmarkspass går till. Säsongen vi är på snö i Stockholm sträcker sig från december till slutet på mars. Under resten av året är det barmarksträning som gäller, grupperna utnyttjar då bland annat alla möjligheter som Ekebyhovsbacken och dess omgivning erbjuder för att man som åkare ska kunna förbereda sig inför vintersäsongen på bästa sätt. Det är kläder efter väder som gäller och barnen brukar oftast gilla barmarksträningen minst lika mycket som skidträningen på snö!” – Martin Axelhed, Ordförande MASK

För att göra det så lätt som möjligt behöver man inte anmäla sig till träffarna utan det är bara att dyka upp säger Martin Axelhed.

 ”Vi hoppas att så många som möjligt med barn födda 2010-2014 har möjlighet att komma förbi! MASK vill gärna kunna erbjuda alla som är intresserade en plats och därför har vi i år beslutat oss för att göra den här satsningen nu när efterfrågan är så stor.”  - Martin Axelhed, Ordförande MASK

 

Frågor besvaras av Martin Axelhed, +46 70 322 81 04

Mälaröarnas Alpina Skidklubb MASK har varit verksamt sedan 1972 och är en av de mest aktiva alpina skidklubbarna i Stockholm med alpin skidträning från åldrarna 6-18 år samt Youngride /Freeride sektioner och Akademiträning för vuxna. Läs med om MASK på www.maskalpin.se

Friluftsfrämjandets bytesmarknad 24 november.
2019-11-11 16:28

Passa på att sälja och köpa t.ex. slalomskidor, längdskidor, skridskor, pjäxor, hjälmar, vinterkläder på bytesmarknaden på Tappströmsskolan den 24:e november. Inlämning från klockan 9 och försäljning från klockan 12. 


Mer information hittar du här: 

https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/friluftsevent/bytesmarknad/bytesmarknad-pa-tappstromsskolan-ekero-24-november/

Fakturering 2019/2020
2019-11-04 15:30
Vi har börjat fakturera för medlemskap och träning inkl liftkort 2019/2020.
För er information så missade vi att uppdatera fakturatexten i Sportadmin på alla ställen innan det gick ut till alla grupper vilket innebär att på vissa fakturor står det att period som avses är 2018/2019. Det stämmer så klart inte utan det är 2019/2020 som avses vilket framgår av följetexten i mail.

Familjemedlemskap innebär att varje familj betalar 950 kr. För en del av er inkluderas det i fakturan och för en del kommer det en separat faktura. Kontentan är att varje familj betalar en avgift oavsett hur många åkare man har. Har det blivit fel så justerar vi så klart det.

//Jessica Kassör MASK
Familjedag i backen!
2019-10-07 08:39
Söndag den 13 oktober är det alltså dags för vår stora Familjedag i backen. Och nu händer det grejer! Föräldrarna kommer att få information från styrelsen och vi kommer att göra vissa arbetsinsatser i backen. Försäljning av våra fina klubbkläder kommer också att ske.

Utöver detta så kommer barnen/åkarna vara med på ett spännande träningsevent som heter KLIMATBACKEN - sponsrat av Vattenfall och som anordnas tillsammans med Svenska Skidförbundet. 
Här ska åkarna gå upp och ner för backen under 30 minuter. Det hela går ut på att den som går i backen själv har fixat” sponsorer” (familj och vänner) som backar med ett visst antal ören eller kronor per höjdmeter som deltagaren går. Sponsorn bestämmer själv summan de vill backa deltagaren med. Ju fler höjdmeter desto fler kronor. Det blir mer pengar i klubbkassan och mer till klimatprojekt.


Vattenfall dubblar sedan beloppet som våra åkare samlar in för klimatåtgärder, maxbelopp 10 tkr. Utöver sponsring från vattenfall så kommer en av våra egna sponsorer att bidra ytterligare när vi genomför detta event. 

Mer detaljerat tidsschema kommer några dagar innan Familjedagen, men mellan 10 och 14 håller vi igång och det kommer att bli en riktigt kul och givande dag!

1. Kom ihåg att anmäla er via inbjudan i Sportadmin
2. Skaffa sponsorer, kanske har vi fler företag inom klubben som vill sponsra oss i vårt arbete att utveckla klubben och bidra till klimatfrämjande åtgärder!

Vi ser fram emot att träffa er alla och passar på att tacka Vattenfall för deras insatser för skidsporten.

Välkomna!

/Styrelsen
Save the date - MASK familjeläger vecka 5 i Stöten
2019-10-02 15:19

Hej!

Helgen vecka 5 är det dags för MASKs stora familjeläger i Stöten.

Vi kommer erbjuda träning för samtliga kategorier från U6 till U18.

Ankomst är torsdag den 30 januari, träning fredag-söndag.

Mer information & en inbjudan kommer att komma via Sportadmin men vi vill redan nu att ni reserverar denna tävlingsfria helg för att träna med oss i MASK!


Styrelsen & alla tränare

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Gå med i vår Facebookgrupp
Skidutrustning
Sponsorer