Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Mälaröarnas Alpina Skidklubb

Mälaröarnas Alpina Skidklubb - MASK - är en av Stockholms slalomklubbar som tränar på Ekerö i Ekebyhovsbacken. Vi erbjuder träning inom alpinskidåkning såsom slalom, storslalom och Super G. Vi har även en Youngride/Freeride sektion.


MASK är en tävlingsklubb. Vill du tävla och träna i en klubb där fokus är att ha roligt tillsammans och tävla lika mycket för klubben som individuellt så är du välkommen till oss.

Medlemsskap / Nya åkare »Säsongens Snöläggningsschema 2018-19
2018-12-12 17:32

Nu hoppas vi på att kylan kommer snart så att det blir dags för oss i MASK att planera för våra insatser. Enrgy startade ju årets snöläggning vid köldknäppen i november och vi har kvar lite vitt i backen. Så snösystemet är klart att dra igång så fort det blir kallgrader tillräckligt för att göra snö. Under "Om mask" och "Dokument" finns nu schemat för snöläggning. Vi har gjort ett schema som täcker fram till 15 februari med uppehåll på julafton och nyårsafton och vi har fördelat passen proportionellt mot antalet åkare de olika grupperna.


Schemat hittar du här. Gå in och kolla när du är uppsatt på schemat.


När man står uppsatt på ett pass så gäller det att ha beredskap att rycka in – det kommer info med kort varsel (ofta samma dag) om snöläggningspassen den kommande natten kommer att aktiveras och då gäller det att vara redo! 


Om man vet att man inte kan då man är schemalagd, så måste man själv kontakta en annan förälder och byta pass. Telefonnummer finns i schemat så att man kan kontakta andra föräldrar och byta pass. Det är den som står på passet i schemat som är ansvarig för att passet fylls, även om man själv inte kan vara där. När man är överens om bytet skall det meddelas med ett mail till tom.rapaport@telia.com.


När lägger vi snö?

Vi startar snöläggning när det är en period med ihållande kyla, gärna minst -4 grader. Energy beslutar när snöläggning startar och vilken period vi kör. Aktuell information om när vi kör kommer att finnas på klubbens hemsida och Mask_Aplin på Facebook. Var och en ansvarar för att bevaka om det blir snöläggning den dag man är inplanerad på ett pass.


Vad gör man när man lägger snö?

Vid ett normalt pass består passet till största del av övervakning, dvs man ser till att pumpar, kompressor, snökanoner och övriga delar i anläggningen går som planerat. Det innebär att man går ”ronder” i anläggningen och synar av att allt är som det skall. Ibland behöver snökanonerna flyttas eller något annat justeras, men kunskapen om vad som behöver göras och hur står Energy för.

Vad skall jag tänka på som snöläggare?


Klä dig i varma vinterkläder som är vattentåliga och oömma, tag rejäla vinterskor med ordentlig sula. Tag på dig varma handskar och mössa.


På plats i anläggningen Vi ses uppe i cafét där man tillsammans med ansvarig från Energy går igenom och planerar snöläggningspasset.

PM Styrelsemöte 181126
2018-12-10 20:28

Här följer en kort sammanställning av huvudpunkterna från styrelsemötet i slutet av november:


  • Jakten på en lagledare/huvudtränare till Young Ride och Freeride fortsätter. Styrelsen diskuterade i samband med detta även vilka möjligheter till utveckling av friåkningsverksamheten som finns.
  • Medlemsantalet i de yngre träningsgrupperna har minskat något de senaste åren och styrelsen diskuterade olika aktiviteter för att öka intresset för skidåkning/MASK i målgruppen
  • Styrelsen har en längre tid jobbat för att stärka relationen med Ekerö kommun, vilket tycks bära frukt. Kommunen har nyligen fattat ett preliminärt beslut (på något längre sikt) att stötta en uppgradering av liften. (Just nu pågår en uppgradering av el- och belysningsanläggningen i backen vilket kommer att bli klart under säsongen.)
  • Snöläggningsschemat kommer att skickas ut till medlemmarna i mitten av december
  • Ljudanläggningen i backen kommer att uppgraderas
  • Paraskidåkning: Klubben ställer sig positiv till att erbjuda tävling och träning för Paraskidåkare, men möjligheter liksom eventuella hinder behöver utredas vidare.
  • Nästa möte (telefonavstämning) den 17 december

Styrelsen 2018/19:

Martin Axelhed - Ordförande/marknadsansvarig

Tom Rapaport - Vice ordförande/ansvarig backe

Kattis Svensson - Sekreterare/medlemmar/HR-ansvarig

Jessica Zetterquist - Kassör/lägeransvarig

Pontus Eklöf - Tävlingsansvarig

Jonas Annell - Lagledaransvarig/information

Europacupsäsongen rullar vidare!
2018-12-10 15:57
Foto: Erik Segerstedt

Vi kan med glädje meddela att även på kommande EC-tävlingar i Italien har MASK chans att få med en herråkare. Efter att i förra veckan kvalat till EC-tävlingarna i Funäs har Lukas Karlberg nu även fått möjlighet att ansluta till EC-laget och träna inför de kommande tävlingarna nere i Europa. Det blir GS i Val di Fassa och SL i Obereggen som bägge ligger i italienska sydtyrolen. Tävlingarna går av stapeln 17-19 december.


”...väldigt kul och en spännande erfarenhet att få möjlighet att träna och kvala inför tävlingarna...” hälsar Lukas när vi får tag i honom för en kort kommentar från Malung.


Tävlingarna blir de sista inför ett välförtjänt juluppehåll.


Lycka till Lukas hälsar vi på webredaktionen. 

Träningshelg för U10-U16 i Hamra!
2018-12-05 08:54
Hamratoppen idag!

Glädjande nyheter! Om gårdagens nyhet var årets tråkigaste så är den kallelse till träning i Hamra som gick ut igår till U10-U16 en av de roligaste!

I skrivande stund har vi 42 åkare som inte var sena med att ställa om sina planer från Stöten till Hamra! Vi hoppas på fler! Ta tillfället i akt och få en fin träningshelg innan säsongen börjar.


Hälsningar

Team MASK

Återbetalning från bokningar i Stöten
2018-12-04 15:32

Stöten ber om er hjälp vad gäller processen för återbetalning av gjorda och betalda bokningar. Ni som har gjort bokningar, vänligen maila in nedanstående uppgifter på mailadressen: gok@stoten.se

 

*Namn på den som bokade.

*Bokningsnr.

*Bank.

*Clearingnr.

*Kontonr.


Stöten kommer att återbetala bokningarna i takt med att mailen kommer in.


Tack på förhand!

Hälsningar Stöten

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Gå med i vår Facebookgrupp
Skidutrustning
Sponsorer