Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Mälaröarnas Alpina Skidklubb

Mälaröarnas Alpina Skidklubb - MASK - är en av Stockholms slalomklubbar som tränar på Ekerö i Ekebyhovsbacken. Vi erbjuder träning inom alpinskidåkning såsom slalom, storslalom och Super G. Vi har även en Youngride/Freeride sektion.


MASK är en tävlingsklubb. Vill du tävla och träna i en klubb där fokus är att ha roligt tillsammans och tävla lika mycket för klubben som individuellt så är du välkommen till oss.

Medlemsskap / Nya åkare »Cupsammanställning 2019
2019-03-14 22:11
Att sitta innan trettonhelgen och konstatera att man har späckat schema fram till Valborg är nog samma skräckblandade förtjusning för oss alla. Nu börjar dock en intensiv men alltid lika rolig tävlingssäsong att lida mot sitt slut. Det är då extra roligt att konstatera att vi under den gångna säsongen haft fler än 100 åkare från grupper U12 till U16 som deltagit i en eller flera tävlingar.

Finaler för alla åldersgrupper står för dörren och därmed är den slutgiltiga resultatsammanställningen från säsongens cuper färdig.
 
Som vanligt har MASKs duktiga åkare stått för enastående prestationer. Några av dessa prestationer har också resulterat i framskjutna placeringar.
 
För U10 görs ingen officiell sammanställning av cupresultat. Vi kan dock konstatera att våra U10:or, tjejer såväl som killar, under den gångna säsongen stått för en mängd fina resultat med åkare på pallen i snart nog varje tävling.
 
Från de cuper som sammanställs kan följde nämnas:
 
Ebba Axelhed 5:a i LVC-kvalet för U12
Zeke Koorn 8:a i Mälarcupen för U12
Esther Nordberg 3:a i LVC-kvalet och 4:a i Mälarcupen för U14
Felix Eklöf 6:a i Mälarcupen för U14
Pontus Axelhed 8:a i Mälarcupen för U14
Saga Pellegrini 7:a i USM-kvalet för D16 
 
Den fullständiga sammanställningen av säsongens cupresultat hittar man på skidförbundets webbsida.
 
Nu laddar vi för de kommande finalerna och önskar alla åkare lycka till. 
 
Vi vill också nämna att säsongen inte behöver vara slut efter finalerna. Det finns många roliga tävlingar under våren som är öppna för åkare från hela landet. Bland dessa kan nämnas Ski-Funtastic, Guldhjälmen, Ingmar Trofén och 1:a Maj Trofén som alla brukar vara mycket välbesökta och uppskattade.
FIS-update
2019-03-11 11:06

FIS-administratören har legat på latsidan ett tag men det har verkligen inte våra FIS-åkare. MASK har varit representerade i inte mindre än 91 tävlingar sedan säsongsstart (länk till Resultatsammanställning FIS för webben.xlsx »). Varje åkare brukar hinna med 35–55 tävlingar per säsong. Jämför gärna det med tävlingsintensiteten i U16...

Här följer nu en snabb återblick sedan senaste rapportering i början av december.

 

Herrarna först…

Lukas och William har bägge verkligen byggt upp en bra tävlingsform och har gjort riktigt bra resultat i flera tävlingar och därmed skaffat sig plats vid några Europacuptävlingar. Lukas har bl.a. 2 tredjeplatser i starka startfält och William har 3 förstaplatser, 1 andraplats och 3 tredjeplatser. William blev även uttagen att åka SL vid J-VM i Val di Fassa nu i slutet av februari vilket verkligen är ett kvitto på hans kapacitet.

Tim som kör sitt första FIS-år kämpar på bra! Det är en stor omställning att komma från ungdomstävlande till förstaårs FIS-åkare med höga startnummer tills man lyckats punkta ner sig. Under den gångna helgen verkar Timpa i alla fall fått med sig två fina placeringar i SG-tävlingarna i Åre som avslutade vad som kallas Alpine Elite Tour (AET).

Leo som går i Gällivare verkar ha det lite kämpigt med att slutföra tävlingarna – vi skickar en särskild styrketanke till dig och hoppas att vinden vänder snart!

 

Damerna sedan…

Antonia och Klara kör bägge rehab-träning p.g.a. knäoperationer men vi hoppas att de snart är tillbaka starkare och mer sugna än någonsin. Det ryktas att Antonia skall ut i backen denna vecka – tjohoo!

Hanna har haft en helt OK säsong med 4 topptioplaceringar men vill få till bättre GS-resultat. Hon opererades för s.k. skidåkartumme den 20 februari och laddar nu på med träning för att komma tillbaka i tävlingssammanhang i Wyller (NOR) den 16 mars.

Amanda och framförallt Emma verkar hålla till på tävlingar norröver och i Finland. 2 mars i Luleå var en bra dag för bägge där Emma var 3a och Amanda 4a!

Elin är vår förstaårs FIS-åkare på damsidan, hon fixade med en tiondeplats till sin säsongsbästa placering i Falun i januari.

 

Mästerskapstider…

Om tre veckor börjar yngre och äldre junior-SM i Åre och Almåsa, för att därefter följas av stora SM i Åre. Skall bli spännande att se hur mästerskapsformen är på våra åkare.

Tävlingssäsongen avslutas i slutet av april, så det är många tävlingar kvar. Lycka till och kör så det ryker!

Bye for now!

Ellie Nordberg till ungdoms VM i Italien
2019-02-18 18:49

I konkurrens med alla tjejer födda 2003 från hela Sverige vann Ellie Svenska skidförbundets uttagningstävling i slalom i helgen i Sälen. Tävlingen var hennes första efter skadan hon ådrog sig under Vemdalsslalom! I och med vinsten blir hon direktkvalificerad till Alpecimbra Cup, fd. Trofeo Topolino eller inofficiella VM för ungdomar som körs i italienska Folgaria v 11. där över 40 nationer deltar.  Grenarna de tävlar i är lagparallell, slalom och storslalom. Sverige ställer upp med 4 tjejer och 4 killar

Alpecimbra är en tävling som tidigare vunnits av världsstjärnor som bland annat Henrik Kristoffersen och Michaela Shiffrin.  Det är även en stark MASK tradition just nu då William Hansson deltog 2017, Klara Janlert och Tim Eriksson- Elmroth 2018 och nu för tredje året i rad med Ellie 2019

Var med och påverka utvecklingen av nästa generations alpina åkare!
2019-02-12 19:52

Har du funderat på hur vi inom MASK kan göra saker annorlunda eller bättre? Nu har du chansen!

MASK är en av många alpina klubbar i Stockholm och Sverige. Vår ambition och målsättning är att vara en klubb som ger förutsättningar åt alla typer av alpinälskande barn och ungdomar att utöva sin sport. Liksom all ungdomsverksamhet styrs klubben av ideellt engagerade personer. Därför blir klubben och dess utveckling aldrig bättre än de personer som engagerar sig i dess verksamhet.

Nu har du som aktiv inom klubben möjlighet att vara med och påverka hur vi fortsättningsvis skall utveckla klubben i att lyckas i sin vision.

Det finns många sätt att vara med och bidra beroende på hur mycket tid och möjlighet man har.

Så gå in i bifogat dokument och läs vilka möjligheter det finns för just dig att hjälpa till att utveckla våra åkare och vår klubb!


Rekryteringsbrev MASK.pdf »

Klubbjackor
2019-01-31 11:00
Vi fortsätter att sälja klubbjackor idag torsdag 31/1 från kl 18.00-21.00 vid liftkortshuset. Kom ihåg att det är SWISH på plats som gäller.
Vi vill informera om att damjackan i strl M & L var restnoterade och kommer att säljas vid senare tillfälle.

Vi kommer även att ha en försäljning i backen på lördag den 2 februari då flera av våra yngre åkare har hemmaläger. 
Försäljningen sker då mellan kl 9-10 & 13-15.

Passa även på att köpa en klubbmössa, pannband eller keps.

För er som inte hämtat ut ert liftkort är det ett bra tillfälle att göra detta. SWISH gäller om man inte betalat sin faktura.

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Gå med i vår Facebookgrupp
Skidutrustning
Sponsorer