Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Mälaröarnas Alpina Skidklubb

Mälaröarnas Alpina Skidklubb - MASK - är en av Stockholms slalomklubbar som tränar på Ekerö i Ekebyhovsbacken. Vi erbjuder träning inom alpinskidåkning såsom slalom, storslalom och Super G. Vi har även en Youngride/Freeride sektion.


MASK är en tävlingsklubb. Vill du tävla och träna i en klubb där fokus är att ha roligt tillsammans och tävla lika mycket för klubben som individuellt så är du välkommen till oss.

Medlemsskap / Nya åkare »Guld till MASK-åkare i yngre junior SM i störtlopp
2020-03-13 16:02
Tim på prispallen i Störtlopp i YJSM!
Dagen innan beskedet kom att samtliga nationella alpina tävlingar i Sverige ställs in kördes ÄJSM och YJSM i störtlopp i Duved med Sollentuna slalomklubb som arrangör.
På herrsidan blev det Mälaröarnas Timothy Eriksson Elmroth som var snabbast, i en riktig hundradels strid mellan topptrion. YJSM-guldet vanns av Tim med sex hundradelars marginal till tvåan Fredrik Nilsson, Åre SLK som i sin tur var blott två hundradelar före bronsmedaljören Max Silfwerplatz tävlandes för Saltsjöbaden.

Vi från MASK säger stort grattis & bra kört av Tim och alla andra åkare som deltog!
Hela nyheten kan ni läsa på Svenska skidförbundets hemsida.

Träningspolicy under rådande omständigheter
2020-03-13 15:35

Enligt tidigare information har Svenska Skidförbundet beslutat att ställa in alla nationella tävlingar resten av den här säsongen p.g.a. Coronaviruset och råder sina klubbar och arrangörer att i dagsläget ställa in alla evenemang som samlar större grupper människor. Som en följd av det här har även Stockholms skidförbund beslutat att ställa in samtliga distriktets tävlingar resten av den här säsongen. Det här betyder tyvärr att tävlingssäsongen är över för den här säsongen.

 

MASK styrelse har beslutat att vi kan fortsätta träningsverksamheten men att vi strikt följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Träningsverksamhet i backen kan enligt träningsgruppernas planering fortsätta. Det är upp till de enskilda familjerna/föräldrarna att ta ansvar för att åkare som kommer till träning bedöms som helt smittfria. Klubben kommer för närvarande inte organisera träning på annan ort. Vi ser dock att mindre egna initiativ kan vara möjliga för dem som själva bedömer att det är säkert. Vill man använda klubbens namn för bokning av tracé eller om man vill låna klubbens material så skall det stämmas av med Alex Zetterquist (Träningsansvarig). Vi uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer. Observera att MASKs policy/inställning enligt ovan med kort varsel kan förändras om situationen så kräver. Förändringar kommuniceras i så fall ut via hemsida och mail.

 

/Styrelsen

MASK på JVM i Narvik
2020-03-09 10:10
Glada grabbar ur arkivet
OM det skulle gått någon förbi har MASK två representanter med vid Alpina JVM som pågår sedan i lördags i Narvik. Lukas Karlberg (1999) gjorde debut i störtloppet som gick av stapeln i lördags och slutade på 34e plats. William Hansson (2001) klev in i gårdagens SG där båda herrarna dessvärre gjorde sorti innan de passerat mållinjen.

Tävlingarna pågår hela veckan och fortsätter idag måndag med AC.

Vi håller alla tummar och tår för Sverige och naturligtvis mest för "våra egna" Lukas och William. Kör hårt och bra!

Länk till den officiella hemsidan:
https://narvik2020.no/  
Livestreaming YOuTube, sök på:
FIS WJC 2020 
Backen öppnar imorgon lördag!
2020-02-07 15:01

Som enda backe i Stockholm (söder om Dalälven?) så öppnar vi Ekebyhovsbacken imorgon lördag 8 februari. Drygt halva Tävlingsbacken och Barnbacken kommer att vara åkbara.


Energy håller som bäst på att sätta upp liftbyglar, nät mm för att göra allt klart för att öppna. De uppskattar all hjälp vi som medlemmar kan bidra med så den som har möjlighet att åka dit nu på eftermiddagen eller kvällen är varmt välkommen att bidra och hjälpa till.


Fina förhållande i fjällen - rapport från U16
2020-01-30 13:44

Helgen den 25-26 januari gick USM-kval för alla U16-åkare i Region 4 av stapeln i skidorten Björnrike och både SL och GS dukades upp i den klassiska storslalombacken som bjöd på strålande tävlingsunderlag.

Mälaröarnas alpina skidklubb hade fin representation på plats genom sina 12 deltagare:

Damer U16:

1.     NORDBERG Esther

2.     BERGSGÅRD Elsa

3.     WELLENIUS Lotten

4.     LINDKVIST Ellinor

5.     LARSSON NATHHORST Malin

6.     HAGERUD Agnes

7.     SANDBERG Jackie

 

Herrar U16:

1.     EKLÖF Felix

2.     AXELHED Pontus

3.     OUCHTERLONY Calle

4.     ZETTERQUIST Hugo

5.     HJALMARSSON Noel


Jätteroligt att så många var med!

 

På lördagen arrangerade Saltsjöbadens SLK USM-kval 1 i slalom. Underlaget var perfekt vilket innebar rättvisa förhållande för alla startande oavsett startnummer. Åktider låg på cirka 40 sekunder vilket är ungefär det dubbla jämfört med Stockholmsbackarna. Cirka 140 åkare kom till start i klassen U16 varav hälften var damer och hälften herrar. Bästa placering från klubbens sida var Esther Nordberg med en fin femteplats. För flera av våra åkare var det här säsongens första tävling efter en träningsfattig start på hemmaplan så det var kul att se att  så många nu är igång.

 

Söndagen bjöd på en fantastiskt härlig storslalomtävling. Järfälla AK hade dukat upp hela backen med blå och röda flaggor, från topp till botten. Med åktider på över en minut blev det en mycket utslagsgivande och spännande tävling. Mälaröarnas herrar hade en bra skiddag där Noel Hjalmarsson och Pontus Axelhed lyckades bäst med mycket fin skidåkning. Malin Larsson Nathorst hade också en bra dag i skidbacken och bjöd på fin skidåkning. 

 

Nu till helgen kommer några av våra U15-åkare att bege sig till Hamrafjället för skolningsläger med Stockholms skidförbund medans andraårets U16-åkare  som söker skidgymnasium kommer att bege sig till Funäs för antagningsläger med Skidförbundet.

 

Övriga U16-åkare och resten av klubben erbjuds möjlighet till träning på MASK:s familjeläger i Stöten där klubben kommer att bedriva träning fre-sön.

 

Nu håller vi tummarna för kyla, snö och riktig vinter ända fram till midsommar!

Snöhälsningar

U-16 gänget

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Gå med i vår Facebookgrupp
Skidutrustning
Sponsorer