Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Mälaröarnas Alpina Skidklubb

Mälaröarnas Alpina Skidklubb - MASK - är en av Stockholms slalomklubbar som tränar på Ekerö i Ekebyhovsbacken. Vi erbjuder träning inom alpinskidåkning såsom slalom, storslalom och Super G. Vi har även en Youngride/Freeride sektion.


MASK är en tävlingsklubb. Vill du tävla och träna i en klubb där fokus är att ha roligt tillsammans och tävla lika mycket för klubben som individuellt så är du välkommen till oss.

Medlemsskap / Nya åkare »En hälsning från Alpingaraget!
2020-10-30 10:32
Vintern är på ingång och butiken är full av nyheter! 

Torsdagen den 5e november bjuder Alpingaraget tillsammans med Peak Performance in till Vinterpremiär med förlängda öppettider i butiken och riktigt bra erbjudanden.

Kom in till oss för att känna, klämma och prova årets utrustning och prata med leverantörer och likasinnade. 

Vår kunniga personal finns på plats under hela dagen för att hjälpa dig och våra leverantörer kommer vara på plats från 16.00 för att hjälpa dig att hitta rätt utrustning inför vintern. 

Vi kommer även livesända intervjuer med leverantörer och personal under dagens gång, så har du inte möjlighet att komma till butiken så kan du delta online istället.

Vi bjuder på mat och dryck från ca 17.00 och du har chans att vinna fina priser från våra leverantörer. Maten serveras utanför och butiken är öppen som vanligt 10-19, med extra öppet till 21.

Självklart följer vi folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Stanna hemma om du är sjuk och kom ihåg att hålla avstånd.

Vid högt tryck kommer vi anpassa antal personer i lokalen, men vi kommer se till att alla får vara med.

Anmäl dig för att ta del av Vinterpremiären, oavsett om du kommer till butik eller online.

Hoppas vi ses, i butiken eller online!

Hälsar Alpingaraget


Avancerad slip- och vallakurs
2020-10-18 12:19
Hej!

Alla grupper nu nu fått kallelser med möjlighet att delta på en grundkurs i slip- och vallateknik hos Skidleasing i Alvik.

Efter önskemål så har vi nu kompletterat med en avancerad kurs där vi alltså inte går igenom grunderna, utan inbjudna produktspecialister kommer att ge oss möjlighet att nörda ner oss i detaljer såsom:

* Vad är skillnaden mellan handslipning och olika slipmaskiner? Carrot kommer vara på plats med maskiner - "provkörning" givetvis möjligt
* Hur påverkas sporten av flourförbudet och hur fungerar alternativen?
* Avancerade slip- och vallatips

Denna kurs går av stapeln 11 november klockan 17.00, dvs i anslutning till den andra grundkursen och förstås hos Skidleasing i Alvik.

U14 och U16 kommer att få kallelser. Från övriga grupper är det bara att komma om man är intresserad.

Välkomna önskar Styrelsen och Jörgen Skoglösa på Skidleasing
Klimatbacken
2020-10-04 19:27
Ett stort tack till allas deltagande idag i Klimatbacken! Vi kommer att rapportera och skriva mer om resultatet från Klimatbacken och familjedagen senare i veckan när vi räknat ihop alla sponsorers bidrag.
En fråga har dykt upp och det är hur många fallhöjdsmeter man ska räkna med? Svaret är 50 meter så nu hoppas vi att swishen rullar in för MASK och klimatet från åkarnas sponsorer!
Swish    123 528 40 62

Stort tack än en gång!

/Styrelsen


Viktig information om Familjedagen!
2020-10-01 14:05
Nu på söndag den 4/10 är det dags för Familjedagen vilket även innefattar miljö- och sponsringseventet Klimatbacken! OBS! Här kommer viktig och delvis ny information:

- Det är superviktigt att vi alla bidrar till att minimera risken för smittspridning. Det viktigaste är att vi alla hjälper till att hålla avstånd till varandra och vara noga med hygienen. Det kommer att finnas handsprit på plats och att vi är utomhus minskar i sig risken. Vidare kommer träningsgrupperna att hålla sig för sig själva. Känner man sig det minsta krasslig så stannar man förstås hemma. P.g.a. detta så har vi beslutat att inte genomföra korvgrillningen. Alltså behöver alla ha med sig egen förtäring/lunch/matsäck!

- Vår backe blir även i år - Klimatbacken! Klubbens barn och ungdomar har lovat att ge allt under 30 minuters backträning och du har chans att hjälpa oss samla in pengar till klubben och vårt klimatarbete. Backa oss helt enkelt! Alla barn/åkare som ställer upp i Klimatbacken fixar egna sponsorer, det kan till exempel vara föräldrar, vänner eller kanske klassen. Sponsorerna väljer hur mycket de vill backa med för varje fallhöjdsmeter och swishar sedan summan. Om en backe är 100 m och man springer tre gånger och är sponsrad med 50 öre per höjdmeter blir det 150 kr till klubbens verksamhet. Klimatbacken är ett initiativ från Svenska Skidförbundet och Vattenfall för att ge skidsporten en hållbar framtid. 100% av pengarna går till klubbkassan varav 20% är öronmärkta för klimatarbete inom klubben. Dessutom kan vi ansöka om upp till 10 000 kr från Klimatbackens fond för ytterligare klimatfrämjande åtgärder. Så backa oss på söndag och läs mer på klimatbacken.se och hör av er om ni har några frågor. Avseende träningens tider och planering i övrigt gäller information från respektive grupp/tränare/lagledare. 

- Medan barnen tränar hjälps vi vuxna åt med viktiga insatser i och kring backen. Vi kommer få våra uppgifter när vi samlas och barnen springer iväg på sin träning.

- Ca kl 12 är det återsamling (på ett säkert sätt) med information från styrelsen och annat spännande m.m.

Vi är glada att trots allt kunna genomföra den här dagen så att barnen/åkarna kan komma igång med sin träning medan vi samlar pengar till klubben och till klimatsmarta åtgärder!

Vi ses kl 10 på söndag!

/Styrelsen
MASK nya ordförande har ordet:
2020-09-27 11:33

Ordförande har ordet

Tack Martin! Du lämnar efter dig en enormt välskött förening med mål, ambitioner och en genomtänkt värdegrund. Det går inte med några få rader att beskriva allt som du har gjort för MASK men jag tror att alla medlemmar håller med mig om att du verkligen gjort ett avtryck i den här klubben och hur den kommer att utvecklas kommande år. Det känns tryggt att få ta över efter dig och jag känner mig oerhört laddad att fortsätta arbeta med den nya styrelsen och fortsätta arbeta med dom projekt som vi har startat under det senaste året.


Vem är då jag som tar över ordförandeskapet från Martin? Jag heter Alexander Zetterquist och är gift med Jessica. Vi har Filip i U16-1 och Hugo som just lämnat U16-2. Hugo är även idoltränare för de yngre åldersgrupperna. Jag kan enkelt sammanfatta vår skidkarriär med att vi har levt med MASK i över ett decennium. För mig har alltid dragningskraften till klubben varit den härliga stämningen, engagemanget och glädjen hos alla åkare och föräldrar. Som klubb har vi visat att vi alltid löser det, fixar det eller på annat sätt gör skidåkningen möjlig för våra åkare. Oavsett om det handlar om inställda läger, avsaknad av tränare, felbokade tracéer, snöbrist eller flyttade tävlingar. MASK är helt enkelt en fantastisk klubb fylld med engagerade medlemmar.


Vi i styrelsen har huvudsakligen fått tre mål att arbeta mot under kommande säsong. Först och främst kommer vi att fortsätta verka för, stärka och utveckla den fina klubbkänslan som finns i MASK. Det uppnår vi genom delaktighet och engagemang från samtliga medlemmar. I samband med en tävling förra säsongen frågade jag ett gäng åkare i U12 om vad dom skulle fokusera på inför sitt andra åk. Svaret från en av åkarna var att han skulle fokusera på nästa bussresa till Kåbdalis. Ett något oväntat svar men jag förstod genast att åkaren syftade på ett av våra lyckade läger tidigare under försäsongen. Det tycker jag visar på hur viktigt det är att klubben skapar möjligheter för sammanhållning, klubbgemskap och klubbkompisar.   


För det andra ska vi jobba med att förbättra kvalitet och kontinuitet i träningen. Samarbetet med Trysil Race Academy är ett steg i rätt riktning. Under kommande år vill jag också skapa möjligheter för våra duktiga tränare att utvecklas så att dom kan följa våra åkare högre upp i åldrarna. Även klubbens satsningar på backen är givetvis väldigt viktigt i detta arbete för att skapa kvalité i våra träningar. Vi ska också verka för att klubben blir en naturlig landningsplats för våra FIS åkare när dom väljer att ställa tävlingspjäxorna på hyllan. Vi har en fantastisk möjlighet att denna säsong få ha Helena, Christofer, Amanda och Martin i verksamheten. Det höjer kvaliteten på våra träningar, såväl barmark som på snö.


Slutligen kommer styrelsen arbeta med att utveckla föräldraengagemanget. Det kommer genom ökad förståelse och kunskap om skidåkning, tävlingar och träningar. Här finns mycket vi kan lära av varandra och jag är övertygad om att vi tillsammans kan skapa möjligheter och forum för att vi föräldrar ska bli ännu mer engagerade och aktiva.


Skidåkning kräver stora insatser från åkare och föräldrar i form av pengar, tid, energi, resande och träning. Ambition, förutsättningar och engagemanget skiljer sig åt mellan barn och familjer. Sådan är sporten och som klubb måste vi acceptera och hantera detta. Vi måste också göra vår yttersta för att tillgodose allas ambitioner inom ramen för vår värdegrund, men också att de är i linje med de resurser som klubben har. Att förena ambition med bredd anser jag vara den största utmaning vi har i barn- och ungdomsidrott. Som ordförande, förälder och medlem kommer det alltid att vara mitt främsta mål att komma fram med den lösning som gör att alla får samma möjlighet, att alla känner sig sedda och alla får vara med. Det är så vi som klubb skapar bästa möjliga förutsättningar för våra barn och åkare. Tack för förtroendet. Vi ses snart i backen!


Alexander Zetterquist

Ordförande MASK

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Gå med i vår Facebookgrupp
Skidutrustning
Sponsorer