Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Mälaröarnas Alpina Skidklubb

Mälaröarnas Alpina Skidklubb - MASK - är en av Stockholms slalomklubbar som tränar på Ekerö i Ekebyhovsbacken. Vi erbjuder träning inom alpinskidåkning såsom slalom, storslalom och Super G. Vi har även en Youngride/Freeride sektion.


MASK är en tävlingsklubb. Vill du tävla och träna i en klubb där fokus är att ha roligt tillsammans och tävla lika mycket för klubben som individuellt så är du välkommen till oss.

Medlemsskap / Nya åkare »Save the date 25 aug - hyllningar och årsmöte
2019-04-19 09:02
Några av våra fantastiska MASK-ledare!
Hej!

Den 25 augusti kommer vi ha ett kul och viktigt möte; "MASK Uppstart och Årsmöte".

Vi kommer här att hylla och tacka alla våra fantastiska tränare och lagledare! Vilket gäng ni är och vilka insatser ni gör! Här ges också möjlighet för åkarna att samlas i sina nya grupper och träffa några av sina nya (och gamla) tränare/lagledare. Vi delar ut utmärkelser och förstås - genomför det viktiga Årsmötet.

Notera 25 augusti i era kalendrar! Mer detaljer kommer under sommaren.

Vårhälsningar,
Styrelsen
PM Styrelsemöte 190401
2019-04-10 08:32

PM Styrelsemöte 190401


Här följer en kort sammanställning av huvudpunkterna:


  • Klubben har haft viss framgång med nya sponsorer under den gångna säsongen. Vidare konstaterades att en inriktning mot större sponsorer är viktig för att möjliggöra investeringar såsom ex. högre liftkapacitet. Klubben siktar på att kunna erbjuda event/träning för företag nästa säsong vilket också kan ge ett ekonomisk tillskott. 
  • I backen fortgår arbetet med uppgraderat elsystem (för högre snöläggningskapacitet) och ny belysning i tävlingsbacken. Nya lås kommer under sommaren att sättas upp på redskapsbodarna och sekretariatet. Fördelning av nycklar i träningsgrupperna kommer att hanteras av lagledarna/huvudtränarna.
  • Klubbens ekonomi är fortsatt god vilket är en nödvändighet för löpande investeringar och underhåll.
  • Grupperna förbereder avslutning av snösäsongen. U14-U16 går inom kort in i barmarkssäsong.
  • Generellt så behöver kompetensen kring tävlingsarrangemang lyftas, framförallt avs. tävlingsledare och tidtagare.
  • Preliminär information kring lägerplanen kommande säsong skickas enligt plan ut under slutet av april.
  • Nästa styrelsemöte: 13 maj.

Styrelsen 2018/19:

Martin Axelhed - Ordförande/marknadsansvarig

Tom Rapaport - Vice ordförande/ansvarig backe

Kattis Svensson - Sekreterare/medlemmar/HR-ansvarig

Jessica Zetterquist - Kassör/lägeransvarig

Pontus Eklöf - Tävlingsansvarig

Jonas Annell - Lagledaransvarig/information

JSM genomfört - ädla medaljer till MASK-åkare!
2019-03-25 16:34
Lukas Karlberg Guld GS ÄJSM 2019
Under den gångna veckan har det i Åre och Almåsa genomförts såväl YJSM som ÄJSM där Y står för yngre och Ä för äldre (Juniorer). Årets Yn är födda 2001-2002 och Äna är födda 1998-2000.

MASK representerades i år av Emma Arledal (98), Lukas Karlberg (99), Hanna Larsson Nathhorst (01), William Hansson (01), Leo Sandelgård Bascoulergue(01), Elin Herrman (02) och Tim Eriksson Elmroth (02)

JSM började med störtloppstävlingarna där Tim var vår ende deltagare men den genomförde han verkligen med bravur. Efter två åk, pga nedflyttad start som så ofta i Åres legendariska Störtlopp, stod Tim med en välförtjänt bronspeng i handen, enbart 7 hundradelar från förstaplatsen. GRATTIS!

Årevädret satte stopp för torsdagens SG-tävling och istället drog JSM till Almåsa för teknikgrenarna. Först ut var herrarna med SL på fredagen. 

William lyckades bäst denna dag och gjorde allt för att skapa spänning när han efter att ha legat tvåa i första åket, 85 hundradelar efter, ökade farten i andra för att vinna Guldmedaljen med en (1) hundradel! GRATTIS!

På lördagen stod det GS på schemat och det var y-damerna som började. Här var det Hanna som lyckades bäst som bärgade en välförtjänt femteplats. 
De yngre herrarna följde sedan och William låg bra till på fjärde plats inför andra åket men stod på en inner i målbranten. Bäst placerade blev Leo på 35e och Tim på 38e plats. 

Ä-herrarna hann inte köra sin tävling på lördagen utan fick komma tillbaka tidigt söndag morgon. Lukas som hade laddat ordentligt över natten, ledde efter första åket och kunde, efter att ha kört snabbast även i åk två, titulera sig ÄJSM-mästare. Startfältet var mycket starkt vilket gör Lukas prestation extra stor. GRATTIS!

JSM avslutades sedan med SL damer. Y-Hanna knep även denna dag femteplatsen efter 2 stabila åk. Ä-Emma tog hem tiondeplatsen även här i ett mycket starkt startfält. BRA KÖRT!

Om jag har räknat rätt kan vi summera detta mästerskap med 6 placeringar topp-10, varav 2 guldmedaljer och 1 bronsmedalj. 

resultatlistor: 
http://ta.skidor.com/EventDetails.aspx?EventID=10160&orgid=8600
http://ta.skidor.com/EventDetails.aspx?EventID=9945&orgid=8600 


Cupsammanställning 2019
2019-03-14 22:11
Att sitta innan trettonhelgen och konstatera att man har späckat schema fram till Valborg är nog samma skräckblandade förtjusning för oss alla. Nu börjar dock en intensiv men alltid lika rolig tävlingssäsong att lida mot sitt slut. Det är då extra roligt att konstatera att vi under den gångna säsongen haft fler än 100 åkare från grupper U12 till U16 som deltagit i en eller flera tävlingar.

Finaler för alla åldersgrupper står för dörren och därmed är den slutgiltiga resultatsammanställningen från säsongens cuper färdig.
 
Som vanligt har MASKs duktiga åkare stått för enastående prestationer. Några av dessa prestationer har också resulterat i framskjutna placeringar.
 
För U10 görs ingen officiell sammanställning av cupresultat. Vi kan dock konstatera att våra U10:or, tjejer såväl som killar, under den gångna säsongen stått för en mängd fina resultat med åkare på pallen i snart nog varje tävling.
 
Från de cuper som sammanställs kan följde nämnas:
 
Ebba Axelhed 5:a i LVC-kvalet för U12
Zeke Koorn 8:a i Mälarcupen för U12
Esther Nordberg 3:a i LVC-kvalet och 4:a i Mälarcupen för U14
Felix Eklöf 6:a i Mälarcupen för U14
Pontus Axelhed 8:a i Mälarcupen för U14
Saga Pellegrini 7:a i USM-kvalet för D16 
 
Den fullständiga sammanställningen av säsongens cupresultat hittar man på skidförbundets webbsida.
 
Nu laddar vi för de kommande finalerna och önskar alla åkare lycka till. 
 
Vi vill också nämna att säsongen inte behöver vara slut efter finalerna. Det finns många roliga tävlingar under våren som är öppna för åkare från hela landet. Bland dessa kan nämnas Ski-Funtastic, Guldhjälmen, Ingmar Trofén och 1:a Maj Trofén som alla brukar vara mycket välbesökta och uppskattade.
FIS-update
2019-03-11 11:06

FIS-administratören har legat på latsidan ett tag men det har verkligen inte våra FIS-åkare. MASK har varit representerade i inte mindre än 91 tävlingar sedan säsongsstart (länk till Resultatsammanställning FIS för webben.xlsx »). Varje åkare brukar hinna med 35–55 tävlingar per säsong. Jämför gärna det med tävlingsintensiteten i U16...

Här följer nu en snabb återblick sedan senaste rapportering i början av december.

 

Herrarna först…

Lukas och William har bägge verkligen byggt upp en bra tävlingsform och har gjort riktigt bra resultat i flera tävlingar och därmed skaffat sig plats vid några Europacuptävlingar. Lukas har bl.a. 2 tredjeplatser i starka startfält och William har 3 förstaplatser, 1 andraplats och 3 tredjeplatser. William blev även uttagen att åka SL vid J-VM i Val di Fassa nu i slutet av februari vilket verkligen är ett kvitto på hans kapacitet.

Tim som kör sitt första FIS-år kämpar på bra! Det är en stor omställning att komma från ungdomstävlande till förstaårs FIS-åkare med höga startnummer tills man lyckats punkta ner sig. Under den gångna helgen verkar Timpa i alla fall fått med sig två fina placeringar i SG-tävlingarna i Åre som avslutade vad som kallas Alpine Elite Tour (AET).

Leo som går i Gällivare verkar ha det lite kämpigt med att slutföra tävlingarna – vi skickar en särskild styrketanke till dig och hoppas att vinden vänder snart!

 

Damerna sedan…

Antonia och Klara kör bägge rehab-träning p.g.a. knäoperationer men vi hoppas att de snart är tillbaka starkare och mer sugna än någonsin. Det ryktas att Antonia skall ut i backen denna vecka – tjohoo!

Hanna har haft en helt OK säsong med 4 topptioplaceringar men vill få till bättre GS-resultat. Hon opererades för s.k. skidåkartumme den 20 februari och laddar nu på med träning för att komma tillbaka i tävlingssammanhang i Wyller (NOR) den 16 mars.

Amanda och framförallt Emma verkar hålla till på tävlingar norröver och i Finland. 2 mars i Luleå var en bra dag för bägge där Emma var 3a och Amanda 4a!

Elin är vår förstaårs FIS-åkare på damsidan, hon fixade med en tiondeplats till sin säsongsbästa placering i Falun i januari.

 

Mästerskapstider…

Om tre veckor börjar yngre och äldre junior-SM i Åre och Almåsa, för att därefter följas av stora SM i Åre. Skall bli spännande att se hur mästerskapsformen är på våra åkare.

Tävlingssäsongen avslutas i slutet av april, så det är många tävlingar kvar. Lycka till och kör så det ryker!

Bye for now!

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Gå med i vår Facebookgrupp
Skidutrustning
Sponsorer