Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Mälaröarnas Alpina Skidklubb

Mälaröarnas Alpina Skidklubb - MASK - är en av Stockholms slalomklubbar som tränar på Ekerö i Ekebyhovsbacken. Vi erbjuder träning inom alpinskidåkning såsom slalom, storslalom och Super G. Vi har även en Youngride/Freeride sektion.


MASK är en tävlingsklubb. Vill du tävla och träna i en klubb där fokus är att ha roligt tillsammans och tävla lika mycket för klubben som individuellt så är du välkommen till oss.

Medlemsskap / Nya åkare »Backen öppnar imorgon lördag!
2020-02-07 15:01

Som enda backe i Stockholm (söder om Dalälven?) så öppnar vi Ekebyhovsbacken imorgon lördag 8 februari. Drygt halva Tävlingsbacken och Barnbacken kommer att vara åkbara.


Energy håller som bäst på att sätta upp liftbyglar, nät mm för att göra allt klart för att öppna. De uppskattar all hjälp vi som medlemmar kan bidra med så den som har möjlighet att åka dit nu på eftermiddagen eller kvällen är varmt välkommen att bidra och hjälpa till.


Fina förhållande i fjällen - rapport från U16
2020-01-30 13:44

Helgen den 25-26 januari gick USM-kval för alla U16-åkare i Region 4 av stapeln i skidorten Björnrike och både SL och GS dukades upp i den klassiska storslalombacken som bjöd på strålande tävlingsunderlag.

Mälaröarnas alpina skidklubb hade fin representation på plats genom sina 12 deltagare:

Damer U16:

1.     NORDBERG Esther

2.     BERGSGÅRD Elsa

3.     WELLENIUS Lotten

4.     LINDKVIST Ellinor

5.     LARSSON NATHHORST Malin

6.     HAGERUD Agnes

7.     SANDBERG Jackie

 

Herrar U16:

1.     EKLÖF Felix

2.     AXELHED Pontus

3.     OUCHTERLONY Calle

4.     ZETTERQUIST Hugo

5.     HJALMARSSON Noel


Jätteroligt att så många var med!

 

På lördagen arrangerade Saltsjöbadens SLK USM-kval 1 i slalom. Underlaget var perfekt vilket innebar rättvisa förhållande för alla startande oavsett startnummer. Åktider låg på cirka 40 sekunder vilket är ungefär det dubbla jämfört med Stockholmsbackarna. Cirka 140 åkare kom till start i klassen U16 varav hälften var damer och hälften herrar. Bästa placering från klubbens sida var Esther Nordberg med en fin femteplats. För flera av våra åkare var det här säsongens första tävling efter en träningsfattig start på hemmaplan så det var kul att se att  så många nu är igång.

 

Söndagen bjöd på en fantastiskt härlig storslalomtävling. Järfälla AK hade dukat upp hela backen med blå och röda flaggor, från topp till botten. Med åktider på över en minut blev det en mycket utslagsgivande och spännande tävling. Mälaröarnas herrar hade en bra skiddag där Noel Hjalmarsson och Pontus Axelhed lyckades bäst med mycket fin skidåkning. Malin Larsson Nathorst hade också en bra dag i skidbacken och bjöd på fin skidåkning. 

 

Nu till helgen kommer några av våra U15-åkare att bege sig till Hamrafjället för skolningsläger med Stockholms skidförbund medans andraårets U16-åkare  som söker skidgymnasium kommer att bege sig till Funäs för antagningsläger med Skidförbundet.

 

Övriga U16-åkare och resten av klubben erbjuds möjlighet till träning på MASK:s familjeläger i Stöten där klubben kommer att bedriva träning fre-sön.

 

Nu håller vi tummarna för kyla, snö och riktig vinter ända fram till midsommar!

Snöhälsningar

U-16 gänget

Tävling och Träning U12-14 (Hamra & Funäs)
2020-01-28 11:04
Till följd av snöbristen i Stockholm med omnejd kan de inplanerade LVC-kvaltävlingarna 8/2 respektive 15/2 inte genomföras som planerat. 

Stockholms Alpina Kommitté har därför, i samråd med arrangerande klubbar, beslutat att flytta dessa tävlingarna till Hamra och Funäsdalen.

Tävlingarna kommer genomföras under helgen i v.6. (8-9/2). I samband med tävlingarna kommer det arrangeras träning i Hamra för alla klubbar från fredagen den 7/2 till söndagen den 9/2. Anmälan till tävlingarna kommer inom kort att öppnas i TA.

Genom att använda två anläggningar (Hamra & Funäsdalen) på söndagen räknar tävlingsledningen med kunna avsluta tävlingarna i god tid för hemfärd.

Vid U14s GS på söndagen kommer samma sträckning som planeras för Svealandsfinalen nyttjas, en unik möjlighet att förbereda sig för finalen.

Tävlingsinbjudan:
Alpin kväll på Audi studios 28 januari 17.15
2020-01-23 11:00
Audi Sverige är stolt sponsor och ett stort fan till det svenska alpina landslaget.
Tisdagen den 28 januari är det kvällstävling, slalom herrar i världscupen i Schladming.
Hos Audi på Hamngatan 17 kan man få uppleva tävlingen på storbild och träffa representanter från svenska alpina landslaget.
Antalet platser är begränsat och görs i nedan länk där ni hittar mer information.

Först till kvarn!
Välkommen hälsar Audi!

Full fart i Funäs!
2020-01-20 12:02
Mälaröarnas alpina skidklubb har under förra veckan haft 7 stycken snabba U16-åkare som har deltagit i fartträning på Funäsberget. Träningen mjukstartades på måndagen och avslutades på torsdagen för sedan övergå i tävlingar under fredag till söndag. Deltagare från Mälaröarnas alpina skidklubb har varit Pontus Axelhed, Noel Hjalmarsson, Felix Eklöf, Esther Nordberg, Elsa Bergsgård, Lotten Wellenius och Malin Larsson. Med på lägret har ungdomarna haft klubbtränaren Per Sällström.

Det var en magisk vecka på många sätt där alla våra skidåkare utvecklades något enormt. Det fina med fartveckan i Funäs är att alla åkare kan ta utvecklingsstegen i sin egen takt. Det betyder att alla kan vara med och träna fart oberoende av förkunskaper då det finns goda möjlighet och gott om tid att anpassa träningen efter allas olika förutsättningar. Nästa år hoppas vi att fler åkare från klubben är med.

Under måndag och tisdagen genomfördes Super-G träning i regi av Pinnes Racing. Träningen inleddes med att åka kortare sträckor av tävlingsbacken och att träna olika tekniska moment som hopp, högfartssvängar och terrängvågor. Under onsdag och torsdag så arrangerad Stockholms Skidförbund Alpina Kommitté träningen. Huvudansvarig tränare på plats var då Jonas Lind. Syftet med arrangemanget är att erbjuda U16-ungdomar bra möjligheter att träna fart i olika moment, full fart och hel bansträckning under 2 dagar innan tävlingarna. Träningen bestod av en större andel fullängdsåk i bana än tidigare år, varvat med stationsträning. Som tränare under lägret har också varit fartdemonen Patrik Järbyn som utöver att vara med i backen också delade med sig av sina erfarenheter kring fart under ett en mycket uppskattad föreläsning. Under fredagen mjukstartade USM-kvalet med två tidsträningar i störtloppets tävlingsbana.

Under helgen genomfördes sedan också fyra stycken tävlingar i USM-kvalet, två störtlopp och två Super-G. Esther Nordberg som är född 2005 hade en mycket lyckad tävlingshelg där hon sopade banan med de ett år äldre åkarna. Esther kom på andra plats i lördagens första störtloppstävling och vann det andra störtloppet. I söndagens Super-G fortsatte framgångarna och Esther bärgade ett brons och ett guld efter grym skidåkning. Stort grattis till Esther Nordberg och lycka till i fortsättningen av säsongen!

Veckan bjöd på fantastiskt väder och perfekta tränings- och tävlingsförhållande sånär som på sista tävlingsdagen då det blåste rejält. Men trots hård vind och tävlingsavbrott lyckades arrangören ro i hamn i alla tävlingar.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att utvecklingskurvan under denna vecka pekade stadigt uppåt för samtliga åkare. Nu blickar U16-gänget fram emot SL/GS-träning på Funäsberget under torsdag och fredag för att sedan tävla i SL/GS i Björnrike under lördag och söndag. Arrangör i Björnrike är Järfälla AK.

Lycka till!
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Gå med i vår Facebookgrupp
Skidutrustning
Sponsorer