Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till Mälaröarnas Alpina Skidklubb

Mälaröarnas Alpina Skidklubb - MASK - är en av Stockholms slalomklubbar som tränar på Ekerö i Ekebyhovsbacken. Vi erbjuder träning inom alpinskidåkning såsom slalom, storslalom och Super G. Vi har även en Youngride/Freeride sektion.


MASK är en tävlingsklubb. Vill du tävla och träna i en klubb där fokus är att ha roligt tillsammans och tävla lika mycket för klubben som individuellt så är du välkommen till oss.

Medlemsskap / Nya åkare »Årsmötet-dagordning och årsberättelse 2019-2020
2020-07-24 08:15
Den 23 augusti kl 19:00 har vi alltså vårt viktiga årsmöte. Vi kommer att hålla mötet digitalt - inbjudan i Teams kommer i augusti. Välkommen att vara med och påverka och lyssna på vad som hänt under den gångna säsongen och vad som är på gång! Dagordning och Årsberättelse ligger i länkarna nedan!


/Styrelsen
Save the date - Digitalt årsmöte 23 augusti kl 19.00
2020-06-22 21:02
Under rådande omständigheter (Corona) har styrelsen beslutat att genomföra årets årsmöte digitalt istället för fysiskt. 
Vi ber er därför att notera söndagen den 23 augusti kl 19.00 i era kalendrar! Mer detaljer kommer under sommaren kring hur man ringer in till mötet etc.

Hälsningar
Styrelsen
Information och uppdatering om träning 2020/2021
2020-05-19 13:42
Dream team & Familjeläger januari 2020

Hej alla medlemmar,

Förra säsongen fick en fantastiskt bra inledning med nästan 20 dagar på snö. Klubben arrangerade försäsongsläger i Landgraf, Sölden, Kåbdalis, Funäsdalen och Hamra. Vi lyckades även genomföra ett stort familjeläger i Stöten med över 200 deltagare. Sedan kunde vi som enda klubb i Stockholmsområdet erbjuda träning på snö i några veckor för samtliga åldersgrupper. Efter ett fåtal tävlingar och några enstaka läger under vintern innebar tyvärr spridningen av Coronaviruset ett snabbt slut på säsongen. Jag tycker ändå att vi tillsammans fick ut mycket av säsongen och gjorde det bästa av situationen. Tack till alla engagerade tränare, lagledare och föräldrar som såg till att vi kunde genomföra så mycket skidträning som vi faktiskt gjorde under de förutsättningar som rådde.


Nu står vi inför nya utmaningar och även om förutsättningarna har förändrats något så har vi kommit en bra bit in i planeringen. Här kommer lite viktig information om kommande träningar.


Många av er har säkert noterat att vi har dragit igång med barmarksträning. Denna kör vi på måndagar och onsdagar i Bromma och på tisdagar och torsdagar på Ekerö fram till midsommar. Alla åkare födda 2003 till 2009 är välkomna. Kallelser går ut via Sportadmin till varje pass.


Inför denna säsong kan vi även stoltsera med den starkaste tränaruppsättning vi har sett på länge. Vårt dream team består av Eric Cruz, Helena Rapaport, Lukas Karlberg, Martin Sällström och Christopher Wisen. Det är roligt att se hur Martin och Helena nu sluter cirkeln genom att återvända till klubben, där allt en gång i tiden började, och nu som tränare efter framgångsrika år i tävlingscirkusen. Kompisarna Erik och Christopher har många år av träning bakom sig och spelar en viktig roll i framtida träningsupplägg. Jag vet faktiskt inte hur många juniorer som får möjlighet att träna tillsammans med en aktiv landslagsåkare men det känns enormt inspirerande att Lukas är delaktig i våra träningspass. Det här härliga och grymma gänget kommer ni att få träffa på barmarksträningar framöver och även på en del försäsongsläger. Dom har också fått i uppgift att förbereda och planera barmarksträningen inför hösten.


Den 10e augusti räknar vi med att dra igång barmarksträningen för U14 och U16. I september startar vi upp barmarksträning för U10 och U12. I samband med den årliga familjedagen första helgen i oktober så inleder våra yngsta åkare i U6 och U8 sina träningar. Vi kommer att skicka ut mer information kring detta inom respektive åldersgrupp när det närmar sig.


Många är säkert nyfikna på lägerplanen inför hösten. Den är inte helt spikad men så här mycket kan vi avslöja:


En helg före höstlovet kommer vi att köra inomhusskidåkning.


På grund av rådande omständigheter så har vi valt bort Sölden i år och istället åker vi till Kåbdalis under höstlovet. Klubben har bokat 50 platser söndag till fredag under denna vecka. Även flyg är bokat för samtliga deltagare. 


Helgerna 46 och 47 kommer vi att ordna med fysläger i Stockholm. Vi utvärderar även möjligheten att ha en reservplan för dessa helger i fall det skulle finnas en stor efterfrågan att åka skidor samt att goda snöförutsättningar ges.


Helgerna 48 och 49 kommer vi att vara i ett Skistar-område. Vilket är ännu inte bestämt. Träningen kommer att planeras och ledas av klubbens tränare.


Helgerna 50 och 51 har vi bokat Trysil. Vecka 50 kommer även att vara ett läger där alla åldersgrupper är välkomna. Träningen kommer att planeras och ledas av Trysil Race Academy i samråd med våra egna tränare.


För att säkerställa kontinuitet och hålla en hög kvalitet på läger så har MASK ingått ett samarbete med Trysil Race Academy. Det innebär i korthet att klubben har tillgång till deras resurser och racearena under försäsong, men även under vintersäsongen. Tillsammans med delar av vårt duktiga dream team så kommer vi alltid att kunna leverera genomtänkt och bra träning med hög kvalitet till alla våra läger. 


Vi får inte glömma bort alla våra duktiga och engagerade föräldratränare och idoltränare. Ni kommer att spela en minst lika viktig roll även denna säsong. Vi kommer inom kort att gå ut med information till er kring kommande säsong.


Varmt välkomna till en ny säsong i MASK.

Alexander Zetterquist

Träningsansvarig

Guld till MASK-åkare i yngre junior SM i störtlopp
2020-03-13 16:02
Tim på prispallen i Störtlopp i YJSM!
Dagen innan beskedet kom att samtliga nationella alpina tävlingar i Sverige ställs in kördes ÄJSM och YJSM i störtlopp i Duved med Sollentuna slalomklubb som arrangör.
På herrsidan blev det Mälaröarnas Timothy Eriksson Elmroth som var snabbast, i en riktig hundradels strid mellan topptrion. YJSM-guldet vanns av Tim med sex hundradelars marginal till tvåan Fredrik Nilsson, Åre SLK som i sin tur var blott två hundradelar före bronsmedaljören Max Silfwerplatz tävlandes för Saltsjöbaden.

Vi från MASK säger stort grattis & bra kört av Tim och alla andra åkare som deltog!
Hela nyheten kan ni läsa på Svenska skidförbundets hemsida.

Träningspolicy under rådande omständigheter
2020-03-13 15:35

Enligt tidigare information har Svenska Skidförbundet beslutat att ställa in alla nationella tävlingar resten av den här säsongen p.g.a. Coronaviruset och råder sina klubbar och arrangörer att i dagsläget ställa in alla evenemang som samlar större grupper människor. Som en följd av det här har även Stockholms skidförbund beslutat att ställa in samtliga distriktets tävlingar resten av den här säsongen. Det här betyder tyvärr att tävlingssäsongen är över för den här säsongen.

 

MASK styrelse har beslutat att vi kan fortsätta träningsverksamheten men att vi strikt följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Träningsverksamhet i backen kan enligt träningsgruppernas planering fortsätta. Det är upp till de enskilda familjerna/föräldrarna att ta ansvar för att åkare som kommer till träning bedöms som helt smittfria. Klubben kommer för närvarande inte organisera träning på annan ort. Vi ser dock att mindre egna initiativ kan vara möjliga för dem som själva bedömer att det är säkert. Vill man använda klubbens namn för bokning av tracé eller om man vill låna klubbens material så skall det stämmas av med Alex Zetterquist (Träningsansvarig). Vi uppmanar alla att följa Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer. Observera att MASKs policy/inställning enligt ovan med kort varsel kan förändras om situationen så kräver. Förändringar kommuniceras i så fall ut via hemsida och mail.

 

/Styrelsen

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Gå med i vår Facebookgrupp
Skidutrustning
Sponsorer