U8
U8 på läger

I U8 har vi skidglädje i fokus! Det skall vara roligt att åka skidor! Tränarstaben består av ett par erfarna raceåkare, några tränare med skidlärarkompetens och några föräldrartränare med stor skidvana. På träningarna så varvar vi friåkning, med övningar och bankörning. Vi jobbar också en hel del med skidvett - vad man skall tänka på i en skidbacke. Och vi jobbar aktivt med att alla skall känna sig välkomna!Nu är vi igång 2017
2017-01-15 09:09

Nu är vi igång med träning för U8. Första träningspasset genomfördes i lördags (14 januari) med nästan 50 stycken glada och skidsugna barn. Tack alla föräldrar som hjälpte till vid avstigningarna. Det är mycket uppskattat från oss tränare.

Mer info om lägret i Klövsjö kommer under veckan.

Hälsningar 
Tränare och lagledare U8.

U8 inför säsongen 16-17
2016-09-05 12:49
Som brukligt är så kör vi för U8s del igång säsongen 2016-17 med barmarksträningar i oktober. Mer information om detta och om säsongen i stort kommer att skickas ut. Ny lagledare för U8 är Christofer Zetterqvist som ni inom kort kommer att höra mer av!
Säsongsfinal - KM 2016
2016-04-25 09:08

KM 2016 blev en härlig föreställning med härlig stämning, obegripligt bra snö i backen, hagel och solsken. Som vanligt öppnar Ekebyhovbacken först och stänger sist. Ett 20-tal U8:or kom till start och gjorde sitt bästa för att åka fort, visa vad de lärt sig under säsongen och inte minst - hade roligt! Starter för dagen var tränare Per Brugge som när alla kört sina åk, tog på sig nummerlappen och körde själv. Grymt! Tack alla som gjorde KM möjligt och tack alla tränare och alla föräldrar som hjälper till. Vi ses nästa vinter!


/Jonas

Lagledare U8

Nu är vi igång på allvar!
2016-01-09 14:09
Tränare Martin och Per pratar grundposition uppe på toppen

Nu är vi igång med U8s lördagsträningar på allvar. Backen kändes finare än någonsin och nu kan man börja hoppas att även Långsvängen kommer att kunna öppna snart...35st U8:or hade vi med oss - de flesta glada, några lite morgontrötta. Idag handlade det mest om att känna på liften och backen och lära känna varandra lite granna. Några övningar hanns med, men mest handlade det om friåkning och åkglädje. Rent tekniskt handlar det mesta i U8 om positionen på skidorna - det är därifrån allting byggs.


Som vi brukar gjorde vi en uppdelning i olika grupper. Vi försöker på det sättet få hyffsat homogena grupper åkmässigt för att få ett så bra flyt som möjligt i träningen. Färgerna på grupperna är lite omkastade mot vad man kan förvänta sig för att minimera risken att det byggs upp någon prestige i det hela...Vi kommer att flytta lite mellan grupperna i takt med att barnen utvecklas. Ibland kanske vi sätter ett lite mer erfaret barn i en lite mer oerfaren grupp för att väcka inspiration (tränare i form av tanter och farbröder i all ära, men andra barn är onekligen lite häftigare :-) ).


Tack till de föräldrar som hjälpte till. Vi behöver ibland lite hjälp att hålla ordning vid liften och liftkön när alla tränare är uppe i backen och ibland behöver vi ett par extra händer i backen. Det mesta gick smidigt tyckte vi!


Vi ses nästa gång!


/Lagledare och tränare i U8

U8 i Kåbban 2015!
2015-12-08 13:08

Vi har nu lagt 2015-års familjeläger i Kåbdalis bakom oss. Med facit i hand kan vi ur U8s perspektiv summera det som ett härligt och vintrigt läger med 16st U8:or som blev snabbare och snabbare för varje åk. Nattåg och närkontakt med tama renar var förutom skidåkningen ingredienser som kanske kittlade just U8:orna extra mycket.


Men hur gick tågresan kanske några undrar? Jo, när logistikövningen att ta sig till Centralen väl var över, så kunde vi alla luta oss tillbaka och slappna av. Att krypa ner i sängen på tåget och veta att när man vaknar är det vinter, är en skön upplevelse. Väl uppe i vinterlandet klev vi av i Älvsbyn där de väntande bussarna plockade upp oss för vidare färd ut i vildmarken. Omgivningarna blev allt vintrigare och i Kåbdalis var det rena sagolandskapet - bara jultomten saknades. För U8s del inledde vi lägret med friåkning ett par timmar på torsdag eftermiddag då vi bekantade oss med de två liftarna och den lite enklare backen.


Fredag och lördag körde vi heldagar och på söndagen körde vi fram till lunch. Vi körde mestadels på två grupper där målet med den ena gruppen var att  jobba på positionen och att minska användadet av plogsväng. För den andra gruppen handlade det mer om att att jobba på positionen. Men barnen och tränarna var rörande överrens om att det viktigaste är att ha kul - allt enligt devisen "Glädje ger fart!". Förutom mycket friåkning körde vi övningar som spårvagnen (dvs barnen skall köra i tränarens carvade spår, eller "korvade spår" som Flora säger), hasning i sidled med parallella skidor, åka baklänges, hockeystop, m.fl.. Vi hoppade en del och hann med en mindre skogstur med alla barn i behåll (om än med lite kvistar i håren).


På fredagen tog vi långlunch och vandrade iväg en liten bit för att träffa renar. Hjälpsamme Johan Gunnarstedt (ansvarig i Kåbdalis) förklarade för barnen hur de skulle bete sig för att inte bli uppätna innan vi gav oss in till renarna. Barnen var superduktiga och skötte sig ypperligt. Efter att ha matat och klappar renarna gav vi oss tillbaka ut i backen.


Det blev en del vasaloppsmanövrar till släpliften en bit bort på flacken då sittliften var lite tuff för de minsta. Vid några tillfällen värvade vi föräldrar (och lite oskyldiga vuxna som råkade vara på fel plats vid fel tidpunkt) så vi kunde punktmarkera barnen och ta oss upp i sittliften.


Självklart hann vi med ett disco också. Tack vare Marcus mamma Mia som festfixare samordnades U8-U10-disco med tävlingar, dans och smarriga grejer att äta. På vägen hem från dansen kontrade moder natur med ett fantastisk norrsken på den kolsvarta himlen. Mäktigt!


Jag vill passa på att tacka tränarna Ulf Carlson, Lasse Lindbom och Olle Werneman för sina insatser! Tack också till de föräldrar som hängde på och hjälpte till (ibland behöver vi extra händer för att plocka upp lite väl snabba barn ur granriset). Sen vill vi från U8 självklart tacka lägerledningen för hela arrangemanget!


Kram till alla små duktiga skidåkare! Vi ses snart igen!


/Jonas

Lagledare U8


Kommande tävlingar
Sön 18/2 08:00
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Gå med i vår Facebookgrupp
Skidutrustning
Sponsorer