U8
U8 på läger

I U8 har vi skidglädje i fokus! Det skall vara roligt att åka skidor! Tränarstaben består av ett par erfarna raceåkare, några tränare med skidlärarkompetens och några föräldrartränare med stor skidvana. På träningarna så varvar vi friåkning, med övningar och bankörning. Vi jobbar också en hel del med skidvett - vad man skall tänka på i en skidbacke. Och vi jobbar aktivt med att alla skall känna sig välkomna!Barmarkssäsongen U8
2017-11-12 08:33
Nu är barmarkssäsongen för U8 till ända. Vi fick till fyra roliga tillfällen med många skratt och glada tillrop. Nu ser vi fram mot snön!
Nu är vi igång 2017
2017-01-15 09:09

Nu är vi igång med träning för U8. Första träningspasset genomfördes i lördags (14 januari) med nästan 50 stycken glada och skidsugna barn. Tack alla föräldrar som hjälpte till vid avstigningarna. Det är mycket uppskattat från oss tränare.

Mer info om lägret i Klövsjö kommer under veckan.

Hälsningar 
Tränare och lagledare U8.

U8 inför säsongen 16-17
2016-09-05 12:49
Som brukligt är så kör vi för U8s del igång säsongen 2016-17 med barmarksträningar i oktober. Mer information om detta och om säsongen i stort kommer att skickas ut. Ny lagledare för U8 är Christofer Zetterqvist som ni inom kort kommer att höra mer av!
Säsongsfinal - KM 2016
2016-04-25 09:08

KM 2016 blev en härlig föreställning med härlig stämning, obegripligt bra snö i backen, hagel och solsken. Som vanligt öppnar Ekebyhovbacken först och stänger sist. Ett 20-tal U8:or kom till start och gjorde sitt bästa för att åka fort, visa vad de lärt sig under säsongen och inte minst - hade roligt! Starter för dagen var tränare Per Brugge som när alla kört sina åk, tog på sig nummerlappen och körde själv. Grymt! Tack alla som gjorde KM möjligt och tack alla tränare och alla föräldrar som hjälper till. Vi ses nästa vinter!


/Jonas

Lagledare U8

Nu är vi igång på allvar!
2016-01-09 14:09
Tränare Martin och Per pratar grundposition uppe på toppen

Nu är vi igång med U8s lördagsträningar på allvar. Backen kändes finare än någonsin och nu kan man börja hoppas att även Långsvängen kommer att kunna öppna snart...35st U8:or hade vi med oss - de flesta glada, några lite morgontrötta. Idag handlade det mest om att känna på liften och backen och lära känna varandra lite granna. Några övningar hanns med, men mest handlade det om friåkning och åkglädje. Rent tekniskt handlar det mesta i U8 om positionen på skidorna - det är därifrån allting byggs.


Som vi brukar gjorde vi en uppdelning i olika grupper. Vi försöker på det sättet få hyffsat homogena grupper åkmässigt för att få ett så bra flyt som möjligt i träningen. Färgerna på grupperna är lite omkastade mot vad man kan förvänta sig för att minimera risken att det byggs upp någon prestige i det hela...Vi kommer att flytta lite mellan grupperna i takt med att barnen utvecklas. Ibland kanske vi sätter ett lite mer erfaret barn i en lite mer oerfaren grupp för att väcka inspiration (tränare i form av tanter och farbröder i all ära, men andra barn är onekligen lite häftigare :-) ).


Tack till de föräldrar som hjälpte till. Vi behöver ibland lite hjälp att hålla ordning vid liften och liftkön när alla tränare är uppe i backen och ibland behöver vi ett par extra händer i backen. Det mesta gick smidigt tyckte vi!


Vi ses nästa gång!


/Lagledare och tränare i U8

 
Gå med i vår Facebookgrupp
Skidutrustning
Sponsorer